Wat is een atriaal infarct?

Wat is een atriaal infarct?

Omdat de boezems niet meer georganiseerd samentrekken, kunnen er bloedstolsels in de boezems ontstaan die op andere plaatsen in het lichaam een infarct kunnen veroorzaken, zoals een herseninfarct. Dat is het grootste risico van boezemfibrilleren.

Wat betekent negatieve t op ECG?

T-top inversie betekent een negatieve T-top bij een overwegend positief QRS-complex, of een positieve T bij een negatief QRS. Als het QRS-complex vrijwel evenveel R als S heeft (bifasisch QRS) hoort de T-top vrij vlak te zijn. T-top inversie komt bij veel afwijkingen voor, maar is ook vaak zonder betekenis.

Wat is Repolarisatie van het hart?

Door de depolarisatie gaat de spiercel samentrekken (mbv calcium). Na het depolariseren herstelt de celwand zich snel en kunnen de poortjes weer beginnen met het transporteren van natrium en kalium totdat de rustspanning van -90mV in de cel weer bereikt is. Dit herstellen van de rustspanning noemen we repolariseren.

Waar zit het infarct ECG?

Hartinfarct herkennen Op een ECG is een acuut hartinfarct te herkennen aan een afwijking in het lijnstukje tussen het QRS-complex en de T-top, ofwel het ST-segment.

Wat betekent atriaal?

[medisch] met betrekking tot een hartboezem.

Welke aandoeningen zijn zichtbaar op een ECG?

Afwijkingen op een hartfilmpje

  • je hartritme niet normaal is.
  • dat je een hartinfarct doormaakt.
  • je eerder een hartinfarct hebt gehad.
  • je hart groter is dan normaal.
  • je hart op dat moment niet voldoende zuurstof krijgt.

Waarom Membraanpotentiaal?

De membraanpotentiaal (Vm) is de elektrische spanning die staat over de membraan van een cel. Door middel van veranderingen in de membraanpotentiaal zijn zenuwcellen (of neuronen) in staat met elkaar te communiceren. …

Hoe zie je hartinfarct op ECG?

Normaal hartfilmpje Ze worden aangegeven met de letters P, Q, R, S en T. In het ECG kan de arts bijvoorbeeld een verhoging tussen de S-top en de T-golf zien (ST-elevatie). Dit kan wijzen op een acuut hartinfarct.

Hoe zie je of je een hartinfarct hebt gehad?

Een hartfilmpje (ECG) en een bloedonderzoek kunnen het vermoeden van een hartinfarct bevestigen. Het bloedonderzoek is het meest belangrijk voor het vaststellen van het hartinfarct. Maar in de eerste uren van het hartinfarct wijst dat nog niets uit. Soms is het hartinfarct dan wel duidelijk op het hartfilmpje te zien.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven