Wat is een behandelde robijn?

Wat is een behandelde robijn?

Het overgrote deel van de robijnen wordt behandeld met verhitting om de kleur sprekender te maken. Normale of lichte behandeling maken de steen niet automatisch minder waard. Extremere behandelingen met veel flux of vulling met loodglas zorgen er wel voor dat de steen sterk in waarde daalt.

Wat betekend robijn?

Robijn wordt gezien als de moeder van alle edelstenen. De naam komt van het Latijnse woord rubeus en betekent rood. In de oude Europese en Oosterse culturen werd het gezien als steen van de zon, zij vertegenwoordigde levenskracht, liefde, hartstocht en innerlijke vuur.

Hoe ziet robijn eruit?

Robijn behoort tot de familie korund. Bevat korund een spoortje chroom, dan wordt de steen rood en heet hij robijn. Robijn is altijd een tint rood, variërend van roze tot donkerrood. Robijn kan zo donkerrood zijn dat hij zwart lijkt.

Waar is robijn van gemaakt?

Een robijn (afgeleid van het Latijnse ruber, “rood”) is een rode edelsteen, een variëteit van het mineraal korund waarin de kleur hoofdzakelijk door chroom wordt veroorzaakt.

Kan een robijn tegen water?

Het beste is om je steen af te spoelen met schoon kraanwater (let op, niet alle stenen kunnen tegen water, zoals Zoutsteen, Seleniet, Angeliet etc). Je kunt hier gebruik maken van de hulp van een zachte doek. Vermijd schoonmaakmiddelen.

Waar komt de robijn vandaan?

Ze worden het meest gevonden in Birma, Sri Lanka en Thailand, hoewel ze ook in Montana en South Carolina zijn gevonden. Robijnen hebben een hardheid van 9 op de hardheidsschaal van Mohs en worden onder de natuurlijke edelstenen in hardheid slechts overtroffen door diamanten. Andere variëteiten van korund heten saffier.

Hoe zwaar is een robijn?

De dichtheid van robijnen varieert, maar het gemiddelde gewicht is 4,02 g/cm3. Dit maakt robijnen zwaarder dan diamanten. Als je een robijn van 1 karaat vergelijkt met een diamant van hetzelfde gewicht, zou de robijn een beetje kleiner zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven