Wat is een betrekkelijk voornaamwoord met ingesloten antecedent?

Wat is een betrekkelijk voornaamwoord met ingesloten antecedent?

Er zijn ook betrekkelijk voornaamwoorden met een ingesloten antecedent. Dat betekent dat hetgeen waar het betrekkelijk voornaamwoord naar verwijst opgenomen is in het betrekkelijk voornaamwoord. Betrekkelijk voornaamwoorden met een ingesloten antecedent zijn bijvoorbeeld: ‘wie’, ‘hij’, ‘ieder’, ‘zij’ en ‘allen’.

Wat is een betrekkelijk woord?

Een betrekkelijk voornaamwoord verwijst naar een woord dat eerder is genoemd, zoals die en dat. Het verbindt twee zinnen met elkaar. De tweede zin, die begint met het betrekkelijk voornaamwoord, noem je de betrekkelijke bijzin. Ook kan het voornaamwoord wat verwijzen naar een zin die daarvoor staat.

Wat zijn de betrekkelijke voornaamwoorden?

Het betrekkelijk voornaamwoord wat wordt gebruikt om te verwijzen naar een hele zin, en als variant van de combinaties dat wat en datgene wat. De hooligan kwam spontaan de schade vergoeden, wat ik niet verwacht had. Ik was erg aangedaan door wat je vertelde.

Kan het een betrekkelijk voornaamwoord zijn?

Dat kan één woord zijn, maar ook een hele zin. Het heeft dus betrekking op iets wat eerder in de zin is gezegd. Een betrekkelijk voornaamwoord staat altijd achter datgene waar het op terugslaat. Voorbeelden van mogelijke betrekkelijke voornaamwoorden zijn: ‘die’, ‘dat’, ‘wie’, ‘wat’, ‘welke’, ‘hetwelk’, ‘hetgeen’.

Welk betrekkelijk voornaamwoord volgt na een antecedent dat uit een hele zin bestaat?

Hetwelk en hetgeen Hetgeen verwijst naar een hele zin, of heeft een ingesloten antecedent.

Wat is een Relativum Latijn?

Het betrekkelijk voornaamwoord of relativum wordt veel gebruikt in het Latijn om meer informatie over woordgroep te geven. Een voorbeeld van een Nederlandse zin met een relativum is: In deze zin is ‘die’ het betrekkelijk voornaamwoord. De onderstreepte zin is de betrekkelijke bijzin of relatieve bijzin.

Wat betekent betrekkelijk veel?

enkel waarde of betekenis hebbend in vergelijking met iets anders. tamelijk, nogal.

Wat is de consequentie?

het consequent-zijn; het trouw blijven aan beginselen; 2. logisch, noodzakelijk gevolg, uitvloeisel: de van een beginsel; voor de consequenties van zijn eigen beginselen terugschrikken; de consequentie moet men aanvaarden; de consequenties trekken, de logische gevolgtrekking maken en daarnaar handelen.

Wat doet het betrekkelijk voornaamwoord?

Een betrekkelijk voornaamwoord verbindt twee zinnen met elkaar. Dat kan één woord zijn, maar ook een hele zin. Het boek is het antecedent van dat in de zin ‘Het boek dat ik schrijf, wordt prachtig. ‘ In een boom die vroeg bloeit is een boom het antecedent van die.

Wat voor een voornaamwoord is het?

Een voornaamwoord is een woord dat verwijst naar personen, dieren of dingen (concreet of abstract), zonder die met name te noemen. Voornaamwoorden komen dus in feite ‘in de plaats van’ een zelfstandig naamwoord. Ze hebben zelf niet echt betekenis; ze verwijzen naar woorden die wél betekenis hebben.

Hoe herken je de betrekkelijke voornaamwoorden?

Een betrekkelijk voornaamwoord verbindt een hoofdzin en een bijzin met elkaar. Het betrekkelijk voornaamwoord verwijst bijna altijd naar het woord dat ervoor staat (of woorden die ervoor staan). BETREKKELIJK VNW = dat, die, wat, wie, welke en hetgeen.

Welk betrekkelijk voornaamwoord verandert als het antecedent van enkelvoud meervoud wordt?

Het kan beter worden vervangen door dat of wat. Hetgeen verwijst naar een hele zin, of heeft een ingesloten antecedent. Het kan beter worden vervangen door wat.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven