Inhoudsopgave
Wat is een Da formulier?
Beschrijf hier een korte inleiding op de les. Waar gaat de les over? Beschrijf hier de beginsituatie van de leerlingen of medestudenten (aan wie deze les wordt gegeven).
Wat is het didactisch model?
Globaal gesproken is elke vorm van les goed onder te brengen in het model Didactische Analyse. Dat model beschrijft het proces van leren als een cyclus: Er is sprake van een beginsituatie: wat de leerling kan, wat de docent kan, de context; Wat gaan we de volgende les doen?
Wat is een Onderwijsleersituatie?
Onderwijsleersituaties. In elke didactiek komen de drie kernelementen terug: leerstof, leerling en leerkracht. De kernvragen die daarbij gesteld worden, richten zich op de beginsituatie van leerlingen, de doelen, het inrichten van de leeromgeving en het evalueren van de doelen.
Wat is een persoonlijke beginsituatie?
De beginsituatie dat is het niveau wat de kinderen al beheersen voordat de leerkracht start met de les. Het is belangrijk dat de leerkracht rekening houdt met het niveau van de kinderen en de lesstof laat aansluiten bij de kennis en vaardigheden die de leerlingen al hebben.
Wat is een didactisch?
Didactiek is onderdeel van de pedagogiek en behandelt de regels en de kunst van het onderwijzen. Het geeft handvatten voor het motiveren van leerlingen en het goed opbouwen van lessen.
Wat is model van Gelder?
Een model dat de didactische situatie verheldert, is datgene wat Van Gelder e.a. (1971) voorstellen in hun “Didactische analyse”. Zij onderscheiden in het didactisch proces vijf hoofdfasen, respectievelijk: de doelstellingen, de beginsituatie, de onderwijsleersituatie, de uitvoering en de evaluatie.
Wat zijn de 4 didactische sleutelvragen?
Didactische sleutelvragen: 2 Wat wil ik bereiken? Wat zijn mijn doelstellingen? 3 Hoe ga ik de les geven? 4 Heb ik mijn doel bereikt?
Wat wordt bedoeld met leeractiviteit?
De activiteiten, die studenten in en buiten de contactmomenten stellen om te leren, noemen we leeractiviteiten. Voorbeelden van leeractiviteiten zijn: verbanden leggen, een probleem analyseren, hoofd- van bijzaken onderscheiden, een voorbeeld zoeken.
Wat is een Afstemmingsgesprek?
Een afstemmingsgesprek is een voor onze school een vorm van contact met u als ouders, ervan uitgaande dat school en ouders elkaar nodig hebben om tot succesvol onderwijs te komen. Het doel van dit gesprek is de uitwisseling van informatie over uw kind en afstemming over de aanpak van uw zoon/dochter.
Wat is een Lesonderwerp?
Het is een schematische beschrijving van het gewenste verloop van een les. Deze lesvoorbereiding geeft antwoord op de vragen: Wat leren de leerlingen in deze les? (lesdoelen) Hoe wil ik dat bereiken? (werkvormen)
Wat is een didactisch doel?
Didactiek is onderdeel van de pedagogiek en behandelt de regels en de kunst van het onderwijzen. Het geeft handvatten voor het motiveren van leerlingen en het goed opbouwen van lessen. Ze moeten inspireren en enthousiasmeren, maar ook omgaan met altijd weer andere vragen en reacties van leerlingen.
Wat is een didactisch probleem?
Didactisch is een bijvoeglijk naamwoord en betekent ‘lerend’ of ‘onderwijzend’. Het woord komt van didactiek, de wetenschap die zich bezighoudt met de manier waarop het beste onderwezen kan worden. Didactiek is verdeeld in algemene didactiek en vakdidactiek.