Wat is een Geopunt kaart?

Wat is een Geopunt kaart?

Geopunt en Geo-Vlaanderen De website Geopunt ((opent in nieuw venster)) maakt de kaart van Vlaanderen en de geografische gegevens nog meer toegankelijk voor burgers, ondernemingen, verenigingen en overheidsdiensten.

Wat is Geopunt Vlaanderen?

Het Geografisch portaal (Geopunt) is de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie en het uithangbord van het samenwerkingsverband voor geografische informatie in Vlaanderen (GDI-Vlaanderen).

Waar kan ik gewestplan vinden?

Wenst u de oude gewestplannen te raadplegen, dan kan dat op de website van GeoPunt (aan de linkerkant van het scherm ‘gewestplan’ kiezen). Daarnaast kan u ook het ‘geoportaal ruimtelijke plannen en verordeningen raadplegen’ gebruiken, waar de samenhang met andere ruimtelijke verordenende plannen getoond wordt.

Hoe werkt Geopunt?

– Geopunt-kaart: voor opzoeken van interessante plaatsen, tonen van geografische kaarten bovenop een achtergrondkaart, tonen van eigen geografische services of KML-data op de kaart, routeberekening, hoogteprofiel opvragen en voor meten en tekenen op de kaart.

Hoe zien of bouwgrond is?

Bij de technische dienst van je gemeente kan je telefonisch, per brief of persoonlijk gaan vragen of een stuk grond al dan niet bouwgrond is. Je kan daar in een keer ook de bouwvoorschriften of het stedenbouwkundig attest nummer 1 opvragen. Op die manier weet je meteen ook wat al dan niet toegelaten is.

Hoe weet je of het bouwgrond is?

Als de verkoper van de grond meteen een stedenbouwkundige vergunning (vandaag eveneens gekend onder de nieuwe benaming “omgevingsvergunning”) kan voorleggen voor het oprichten van een woning, kan u er zeker van zijn dat die grond bouwgrond is.

Welk perceel is bouwgrond?

Is het perceel wel bouwgrond? In Vlaanderen is de bestemming van percelen vastgelegd in het gewestplan en de ruimtelijke uitvoeringsplannen. Een perceel dat in woongebied ligt, kan ingevuld zijn als bouwgrond, maar kan ook perfect genoteerd staan als landbouwgrond, natuurgebied of industriegebied.

Hoe groot is een stuk grond?

Als je de correcte oppervlakte van een perceel wil kennen, kan je deze vinden via de datalaag ‘GRB administratief perceel’. Je vindt deze kaartlaag in de themaboom bij Kaarten en Plaatsen/Basiskaart, luchtfoto en adres/Basiskaart. Je zoomt daarbij in op het adres van het perceel.

Waar vind ik verkavelingsvoorschriften?

In de geoloketten gewestplan, ruimtelijke uitvoeringsplannen en algemene en bijzondere plannen van aanleg kan u informatie terugvinden omtrent bestemmingen en voorschriften die in het kader van ruimtelijke ordening voor een bepaald gebied of perceel van toepassing zijn.

Hoe kan ik de bestemming van een perceel achterhalen?

Surf naar www.geopunt.be. Bij het tabblad ‘kaart’ (1) vul je in de adresbalk het adres/ de locatie in (2). Voor de ruimtelijke bestemming: kies onder ‘kaarten en plaatsen’ (3) het thema ‘bouwen en wonen’ en daaronder ‘ruimtelijke ordening’.

Is het bouwgrond?

Als de verkoper van de grond meteen een stedenbouwkundige vergunning (vandaag eveneens gekend onder de nieuwe benaming “omgevingsvergunning”) kan voorleggen, kan je zeker zijn dat die grond bouwgrond is. Die stedenbouwkundige vergunning mag wel maximaal twee jaar oud zijn bij de aanvang van de geplande bouwwerken.

Heb ik bouwgrond?

Hoe kan je zeker weten of het om bouwgrond gaat? Je kan alvast zeker zijn dat de grond die je aankoopt bouwgrond is, wanneer die gelegen is in een niet-vervallen verkaveling. Er moet dus nog een geldige verkavelingsvergunning (of omgevingsvergunning zoals dat nu heet) zijn, op het ogenblik dat je de grond aankoopt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven