Wat is een Leskern?

Wat is een Leskern?

De leskern geeft aan wat de leerling moet kunnen en niet wat de docent moet doen of behandelen. De leerlingen kunnen in eigen woorden zeggen wat een lijdend voorwerp is en ze kunnen het lijdend voorwerp aanwijzen in een zin.

Wat is een sleutelbegrip?

Sleutelbegrippen. Waarden zijn zingevende begrippen, die niet alleen van doorslaggevende betekenis kunnen zijn voor individuen, maar ook voor groepen van individuen en organisaties. Enkele willekeurige voorbeelden van waarden zijn: vrijheid, gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, vrede, gerechtigheid, liefde, trouw.

Welke sleutelbegrippen moet je toepassen om samenwerkend leren succesvol te laten zijn?

De vijf sleutelbegrippen bestaan uit

  • positieve wederzijdse afhankelijkheid.
  • individuele bespreekbaarheid.
  • directe interactie.
  • sociale vaardigheden.
  • evaluatie en bijstelling van de groepsprocessen.

Wat zijn Lesfasen?

De zes kenmerkende onderdelen van directe instructie: aandacht richten, nieuwe informatie, check, instructie op zelfwerken, zelfwerken en afronding.

Hoe geef je betekenis aan leerstof?

Betekenis geven Onder betekenis geven verstaan we dat de leerling weet, voelt en erkent dat het belangrijk is deze kennis te beheersen of vaardigheid te kunnen. Individuele aanspreekbaarheid Individuele aanspreekbaarheid wil zeggen dat de leerling ervaart dat actieve deelname aan de les onontkoombaar is.

Waarom is samenwerkend leren van meerwaarde voor de ontwikkeling van leerlingen?

Het stimuleert de betrokkenheid en een actieve deelname van de leerlingen. Er is veel variatie in werkvormen. De leerlingen leren veel van en met elkaar. Coöperatief leren bevordert ook de sociale vaardigheden en draagt daardoor bij aan een verbeterde sfeer in de groep.

Wat is effectief leren?

Dit veronderstelt een heldere structuur en passend niveau van de leerstof met aandacht voor betekenis geven, individuele aanspreekbaarheid, zichtbaarheid van leren en motivatie.

Wat is een goede lesvoorbereiding?

Activeer relevante voorkennis, fris de essentiële kennis en vaardigheden uit vorige lessen op. Kader de les in een duidelijke structuur en bied kapstokken. Noem ook het lesdoel. Breng leerstof in kleine stappen aan en laat leerlingen oefenen na elke stap.

Hoe sluit je aan op de leefwereld van een ander?

Om de beginsituatie te bepalen, is naast een onderzoekende houding ook kennis nodig. Kennis van de schoolsituatie en de groep, maar ook van de ontwikkeling van het kind. Het is van belang dat hij weet wat hun belevingswereld is en wat zich in hun leefwereld afspeelt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven