Inhoudsopgave
Wat is een losse leveringsakte?
Als je een huis koopt doe je dit in de meeste gevallen met een hypotheek. Er is dan geen hypotheek of hypotheekakte nodig. Je hebt dan wel een losse leveringsakte nodig. Een leveringsakte, ook wel transportakte is het document waarmee de woning op jouw naam komt te staan.
Wat staat er in de verklaring van erfrecht?
In een verklaring van erfrecht staat wie de erfgenamen zijn. Met deze verklaring kunnen de erfgenamen aantonen dat zij recht hebben op het banktegoed van de overledenen. De bank vertelt in welke gevallen een verklaring van erfrecht nodig is.
Wat is een ruimschoots verklaring?
Met de ruimschootsverklaring toont de executeur aan dat de goederen van de nalatenschap ruimschoots toereikend zijn om de schulden van de nalatenschap te voldoen. Deze verklaring is vormvrij. Een wettelijke vertegenwoordiger van een erfgenaam die de nalatenschap beneficiair heeft aanvaard, kan een ontheffing vragen.
Wat kost een leveringsakte bij de notaris?
De gemiddelde kosten voor het opstellen van een leveringsakte en alle handelingen die hieraan verbonden zijn, liggen rond de €500,-. Doorgaans worden deze niet separaat betaald: De notaris stuurt na de overdracht een rekening met een overzicht van alle notariskosten die gemaakt zijn bij de overdracht van uw huis.
Is hypotheekakte hetzelfde als akte van levering?
Een akte van levering is een akte die de notaris opmaakt bij de koop en verkoop van onroerende zaken en die wordt ingeschreven bij het Kadaster. Eén is de akte van levering en de andere is de hypotheekakte. De akte van levering wordt ook wel transportakte, leveringsakte of overdrachtsakte genoemd.
Hoe maak ik een boedelbeschrijving op?
In artikel 674 Rv is opgenomen wat een boedelbeschrijving moet bevatten. Het is soort inventarisatie. Je hoeft niet op te schrijven dat er 20 messen, vorken, lepels, pannen en keukenkasten zijn maar aangeven wat de waarde is van de inboedel. Neem de Marktplaatswaarde en niet de aanschafwaarde.