Wat is een macht van 7?

Wat is een macht van 7?

1 1 5776
6 36 6561
7 49 6724
8 64 6889
9 81 7056

Wat is het verschil tussen machten en exponenten?

Een macht komt van het werkwoord ‘machtsverheffen’ en geeft aan het aantal keren dat je een getal met zichzelf moet vermenigvuldigen. Vaak staat er dat je een getal een X-aantal keer met zichzelf moet vermenigvuldigen. Veel verschil is er niet, maar als het om een onbekende macht gaat noemen we die een ‘exponent’.

Hoe moet je machten bij elkaar optellen?

Een term van een macht bestaat uit een letter met een exponent. Termen met dezelfde letter en dezelfde exponent mag je dus bij elkaar optellen omdat ze gelijksoortig zijn: Voorbeeld: xa + xa = 2x.

Hoe reken je tot de macht uit?

Een macht heeft een grondtal en een exponent. Je vermenigvuldigt dan een getal een aantal keren met zichzelf….Bijzondere gevallen

  1. 40 = 1, een getal ’tot-de-macht-nul’ is altijd 1.
  2. 51 = 5, een getal ’tot-de-macht-één’ is hetzelfde getal.
  3. 19 = 1, het getal 1 ’tot-een-willekeurige-macht’ is altijd 1.

Wat is het verschil tussen machten en kwadraten?

De 1e macht van een getal is gelijk aan het getal zelf, zo is 71 gewoon 7. Voor de 2e macht bestaat er een speciale naam: het kwadraat. 32 spreek je uit als het kwadraat van 3. Het berekenen van machten noemen we machtsverheffen.

Wat zijn de rekenregels?

De rekenregels zijn regels die je vertellen in welke volgorde je bewerkingen moet uitvoeren. Bewerkingen zijn plus + , min – , keer x, delen : en dan heb je nog de haakjes ( ). Je gaat dus eerst alles tussen haakjes uitrekenen, dan alles keer- en deelsommen en tot slot de plus- en min-sommen.

Waar bestaat een macht uit?

De scheiding der machten wordt ook wel trias politica genoemd. Dat betekent dat de wetgevende, de uitvoerende en de rechtsprekende macht in een land bij verschillende instellingen moeten liggen. De trias politica is bedacht door de Franse filosoof Charles baron de Montesquieu (1689-1775).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven