Wat is een orthopedagogische begeleider?

Wat is een orthopedagogische begeleider?

De opleiding orthopedagogie leidt tot het beroep van opvoeder-begeleider. Als opvoeder-begeleider bied je hulp en ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen die gedurende korte of langere tijd begeleiding nodig hebben in hun woon- en leefsituatie of in hun dagbesteding.

Wat na bachelor in de orthopedagogie?

Na het graduaat Orthopedagogie kan je bijvoorbeeld de bachelor Pedagogie van het jonge kind afronden via een verkort vervolgtraject van vier semesters. Of je kan de bachelor Orthopedagogie volgen in drie semesters.

Wat kan je worden met graduaat orthopedagogie?

Als gegradueerde in de orthopedagogische begeleiding sta je in voor de begeleiding van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Na de opleiding kun je werken als professioneel ondersteuner in de gehandicaptenzorg, bijzondere jeugdbijstand, algemeen welzijnswerk, ouderenzorg en de psychiatrische zorg.

Welke vakken krijg je bij orthopedagogie?

Het theoretische pakket begint met vakken als psychologie, sociologie en (ortho)pedagogiek. Vervolgens duik je dieper in complexe contexten en thema’s, zoals psychische stoornissen, problematische (gezins)situaties, verslaving en rouw.

Wat is Orthopedagogisch Onderwijs?

Een orthopedagoog houdt zich bezig met de behandeling van kinderen en jongeren die in het dagelijks leven in hun ontwikkeling geremd worden door bijvoorbeeld psychische problemen of stoornissen, geestelijke beperkingen of leerstoornissen.

Wat is een Graduaatsopleiding?

Graduaatsopleidingen (de vroegere ‘HBO5’) zijn een derde toegangspoort naar het hoger onderwijs, naast de professionele en academische bachelors. Graduaten bevinden zich op onderwijsniveau 5, dus tussen het secundair onderwijs op niveau 4 en de professionele bachelors (niveau 6).

Wat na orthopedagogie hogent?

therapie. Heb je al een bachelor orthopedagogie, audiologie of logopedie? Dan kan je via een verkort traject nog een bachelor ergotherapie behalen.

Wat na een graduaat?

Na een bachelor kan je een master halen aan een universiteit, vaak via een schakelprogramma. Na een graduaat kan je gaan voor een bachelor aan een hogeschool. Dat kan soms via een verkort traject (90-120 studiepunten).

Hoeveel verdient een graduaat orthopedagogie?

Een Orthopedagoog valt afhankelijk van de verantwoordelijkheid in salarisschaal 60 of 65. Dit betekent een loon van € 2877,- tot maximaal € 5280,-.

Waarom kiezen voor orthopedagogie?

Als bachelor in de orthopedagogie zet je je dagelijks in voor mensen die kwetsbaar zijn in onze samenleving. Je bouwt samen met je team aan een warmmenselijk en groeibevorderend klimaat waar kinderen en volwassenen die nood hebben aan begeleiding zich kunnen ontplooien.

Wat betekend orthopedagoog?

‘De orthopedagogiek houdt zich bezig met de problematische leer- en opvoedingssituaties van kinderen en jeugdigen. Het betreft een specialisatie in de pedagogiek die zich bezighoudt met de opvoeding van het afwijkende of gehandicapte kind’.

Wat is een praktijkgerichte orthopedagoog?

Kies je voor de opleiding Orthopedagogie, dan leiden we je op tot een praktijkgerichte orthopedagoog. Jij begeleidt kwetsbare kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en personen met een stoornis, beperking of handicap en kinderen en jongeren in een problematische leefsituatie of een verontrustende opvoedingssituatie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven