Wat is een post nasal drip?

Wat is een post nasal drip?

Postnasale drip of rhinorrhoe posterior, in het Nederlands soms ook postnasaal druppelen/druipen genoemd, is een aandoening waarbij er te veel neusslijm wordt geproduceerd, dat via de nasofarynx naar de keelholte loopt. De patiënt moet daardoor vaak overtollig slijm doorslikken of uitspugen.

Wat is postnatale DRIP?

Wat is postnasale drip (PND)? Postnasale drip (of posterieure rhinorree) betreft een teveel aan slijmen (mucus) welke vanuit de neusholte achteraan naar de keel lopen. Dit is het tegenovergestelde van anterieure rhinorree (loopneus of neusloop).

Wat helpt tegen Postnasale DRIP?

Een simpele manier om dit gevoel van te veel neusslijm te verminderen is het spoelen met zout water oplossing (NaCl-oplossing). Daarnaast is het mogelijk de slijmproductie in de neus te remmen met behulp van een ontstekingsremmende of anti-allergische neusspray.

Hoe krijg ik slijm uit me keel?

Wat kan ik zelf doen tegen slijm in de keel?

  • Probeer keelschrapen te vermijden.
  • Een slokje water of thee kan helpen om het slijm weg te slikken.
  • Zuigen op een snoepje en het gebruik van honing kunnen ook helpen.

Waar komt slijm uit de keel vandaan?

Waar komt slijm vandaan neus, bijvoorbeeld bij verkoudheid/griep of ontregeld slijmvlies of bij roken. neusbijholten, bij chronische irritatie (roken, neusbijholtenontsteking) keel, bijvoorbeeld door irritatie van maagzuur (reflux), roken of schrapen; verkoudheid en griep. longen, bij longaandoeningen en roken.

Hoe komt snot in je mond?

Soms wordt slijm in de keel of achter in de neusholte echter als hinderlijk ervaren. Zelden ligt dat aan een overmatige productie of samenstelling van het slijm. In verreweg de meeste gevallen ontstaat de klacht door regelmatig te kuchen of te schrapen.

Wat zijn slijmen?

Slijm (Latijn: mucus, bijvoeglijk naamwoord: muceus) is een oplossing van macromoleculen in water waardoor dit visceuzer wordt en er in mindere of meerdere mate draden van de oplossing kunnen worden getrokken. Vele soorten macromoleculen, van organische of synthetische aard, komen in aanmerking.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven