Wat is een seminar universiteit?
In Engelstalige landen duidt een seminar op een academische instructie, meestal bij een universiteit, maar soms ook door een commerciële organisatie verzorgd. Het heeft in die betekenis als doel mensen bij elkaar te brengen voor terugkerende ontmoetingen, altijd gericht op hetzelfde onderwerp.
Wat houdt een seminar in?
Wikipedia: een seminar is een omvangrijke bijeenkomst rond een bepaald onderwerp, waarin deskundigen, meestal via workshops en lezingen, kennis met elkaar delen. Een seminar met een wetenschappelijk karakter wordt ook wel symposium of conferentie genoemd.
Wat is seminarie op school?
De vrije ruimte of seminarie is een Vlaamse onderwijsterm om dat gedeelte van het lesrooster aan te duiden dat de school zelf mag invullen in de derde graad (5e en 6e leerjaar) van het secundair onderwijs. Het is ingevoerd in het schooljaar 2004-2005.
Wat is seminarie wiskunde?
Wie wiskunde op een hoger niveau wil volgen, kiest voor 8 uur wiskunde via het graadseminarie wiskunde. Tijdens het seminarie zal je dieper ingaan op de formele taal van de wiskunde en leer je abstract te denken.
Wat is een tutorial universiteit?
De tutorials dienen als een instructieve leerschool waar studenten de nodige ervaring opdoen in het uitvoeren van academisch onderzoek in een domein dat hen interesseert en waarin de begeleidende tutor gespecialiseerd is.
Wat is seminarie wetenschappen?
In het seminarie wetenschappen ga je via grote en kleine projecten zelf aan de slag. Ook projecten in samenwerking met de UGent of hogescholen uit de buurt staan op het menu. Stapsgewijs zal je ook werken aan je onderzoekscompetentie: je leert een wetenschappelijk experiment correct uitvoeren en analyseren.
Wat is het congres in Nederland?
Een belangrijke nieuwe staatkundige eenheid die ontstond door het Congres van Wenen, was het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Deze eenheid hield stand tot 1830, toen de Zuidelijke Nederlanden zich tijdens de Belgische Opstand afscheidde van de noordelijke provincies en België ontstond.