Wat is een SEO beschrijving?

Wat is een SEO beschrijving?

SEO, of Search Engine Optimization (‘zoekmachine optimalisatie’), is een verzamelnaam voor alle processen die de organische vindbaarheid van een webpagina in zoekmachines optimaliseren.

Wat is het doel van SEO?

SEO betekent zoekmachine optimalisatie (search engine optimization) en is het proces om websites beter vindbaar te maken in zoekmachines. Goede SEO is niet gericht op de zoekmachine, maar op de gebruiker. Het doel van SEO is om gebruikers zo snel mogelijk te voorzien van de beste informatie.

Welke factoren spelen een rol bij SEO?

Wat we wel weten is dat er bepaalde factoren een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan een goede url, het gebruiken van relevante woorden in de teksten, een page title, de laadsnelheid van je (mobiele) website en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wat zet je in de meta beschrijving?

De meta-description (zelf houd ik het liever op ‘meta-omschrijving’) is de korte tekst van meestal enkele zinnen die je in de zoekresultaten ziet staan. Het is een soort samenvatting van wat je op die pagina aan informatie vindt. Die weergave in de zoekresultaten noemen we ook wel een snippet.

Wat houdt SEO in?

Zoekmachineoptimalisatie (Engels: search engine optimization of SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden.

Wat doet Sea?

SEA staat voor (Search Engine Advertising), hiermee wordt het betaald adverteren in de zoekmachine bedoeld. Het verschil met SEO is dat je voor SEA betaalt voor het tonen van jouw website in de zoekresultaten.

Wat heeft invloed op SEO?

Andere factoren die een sterke invloed hebben op hoe goed pagina’s gerankt worden, zijn gedragssignalen van gebruikers. Denk aan de tijd dat iemand op een website doorbrengt, het aantal bezochte pagina’s per sessie en de bounce rate. Deze signalen tonen de kwaliteit en de relevantie van een website voor gebruikers.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven