Wat is een spoor 1 of een spoor 2 re-integratie?

Wat is een spoor 1 of een spoor 2 re-integratie?

Dit wordt ook wel het 1e spoor genoemd. Lukt het niet de werknemer bij zijn huidige werkgever aan passende arbeid te helpen, dan moet de werkgever samen met de werknemer op zoek naar passende arbeid bij een andere werkgever. Dit wordt het 2e spoor genoemd.

Wat houdt spoor 2 in?

Het tweede spoor wordt ingezet als terugkeer naar het eigen bedrijf niet meer mogelijk is. Uw medewerker kan in dit geval niet meer terugkeren naar het eigen werk, maar ook niet naar een andere functie binnen uw bedrijf. Uw medewerker kan mogelijk wel ander werk doen bij een ander bedrijf, of zelfs buiten de sector.

Hoe werkt een spoor 2 traject?

Een 2e spoor traject is een periode waarin de werknemer professioneel wordt begeleid bij het vinden van werk buiten de organisatie. Het doel van een tweede spoor re-integratie traject is: werkhervatting in passend (betaald) werk buiten de eigen werkgever, oftewel externe werkhervatting.

Wat te doen bij spoor 2?

Wat moet er in het 2e spoor traject gebeuren? In het 2e spoor gaan de werkgever en werknemer op zoek naar passende arbeid bij een andere werkgever. Passende arbeid is arbeid die de werknemer kan verrichten met zijn huidige belastbaarheid.

Wat houdt spoor 1 in?

Bij de re-integratie van een langdurig zieke werknemer staat terugkeer in de eigen organisatie voorop. Dit wordt ook wel re-integratie in spoor 1 of re-integratie eerste spoor genoemd. Het gaat dan dus om de inspanningen gericht op een werkhervatting bij het eigen bedrijf.

Is tweede spoor verplicht?

Na een jaar arbeidsongeschiktheid is uw werkgever verplicht om het re-integratietraject tweede spoor op te starten, indien u op dat moment niet binnen het bedrijf bent gere-integreerd. U als werknemer bent in dat geval verplicht om aan het re-integratietraject tweede spoor mee te werken.

Wie betaalt 2e spoor?

In basis dient de werkgever tijdens de eerste twee ziektejaren het vinden van passende werk te bevorderen. Bij een opleiding is echter vooraf niet bekend of dit werkelijk tot hervatting van werk leidt. Om deze reden is een werkgever in beginsel niet verplicht mee te betalen aan een opleiding in een tweede spoortraject.

Waar moet een 2e Spoor traject aan voldoen?

Volgens het UWV moet een re-integratie tweede spoor traject bestaan “uit een logisch samenhangende reeks van elkaar opvolgende, flankerende en/of overlappende activiteiten, die de afstand tussen het persoonsprofiel en het zoekprofiel van de werknemer zo snel en zo veel mogelijk opheft of verkleint”.

Wat kost een tweede spoor traject?

De kosten voor een re-integratietraject 2e spoor hangen af van de duur, intensiteit en de module van het traject. Afhankelijk van deze factoren liggen de kosten van een 2e spoor traject uitgevoerd door een re-integratiebureau grofweg tussen de 2000 en 5000 euro.

Wat is tweede spoor traject UWV?

Na uitval door ziekte re-integreert een werknemer doorgaans bij de huidige werkgever en in de eigen functie. Wanneer er geen mogelijkheden zijn om de werknemer te re-integreren binnen de eigen organisatie komt re-integratie bij een andere werkgever in beeld: re-integratie tweede spoor.

Hoe lang duurt spoor 1?

Re-integratie eerste spoor duurt maximaal één jaar en de werknemer moet in de 42e ziekteweek ziek gemeld moet worden bij het UWV. Voor het toetsen van de haalbaarheid van re-integratie 1e spoor kan een arbeidsdeskundig onderzoek worden gedaan.

Is een arbeidsdeskundig onderzoek verplicht?

De wet verplicht werkgevers in Nederland om te onderzoeken hoe werknemers die zijn uitgevallen naar vermogen kunnen blijven werken. Daar helpt de arbeidsdeskundige bij. Deze kijkt op verzoek van de werkgever samen met jou naar de mogelijkheden om weer te re-integreren na uitval.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven