Wat is een Tenaamstellingsbewijs?

Wat is een Tenaamstellingsbewijs?

Nederland. Het Nederlands kentekenbewijs is het identificatiemiddel van een Nederlands motorvoertuig. Het deel 1A van een papieren kentekenbewijs heet het voertuigbewijs (tot 1 juni 2004 deel I) en het deel 1B heet het tenaamstellingsbewijs (tot 1 juni 2004 deel II).

Wat als je geen overschrijvingsbewijs hebt?

Wat kun je het beste doen als je jouw tenaamstellingscode of overschrijvingsbewijs kwijt bent? Bij de RDW (Rijksdienst Wegverkeer) kun je een nieuw overschrijvingsbewijs aanvragen. Dat kost 1 euro. Je krijgt nooit dezelfde code, want het RDW geeft namelijk maar één keer een bewijs van overschrijving.

Waar staat je Tenaamstellingscode?

Waar staat de tenaamstellingscode? Deel 1 van de tenaamstellingscode staat op een brief die je hebt gekregen bij aankoop van je auto. Het tweede deel vind je bij de kentekencard die je per post thuisgestuurd krijgt. Heb je nog een ‘ouderwets’ papieren kentekenbewijs?

Wat kun je met een tenaamstellingscode?

De tenaamstellingscode heeft u nodig bij het overschrijven, schorsen, slopen, uitvoeren of inruilen van de auto. De meldcode heeft u nodig bij het afsluiten van een autoverzekering.

Wat is een volledig kentekenbewijs?

Sinds 1 januari 2014 verstrekken wij na elke keer dat een voertuig wordt overgeschreven een kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard). De kentekencard is handzaam in gebruik en het document is beter beveiligd dan het papieren kentekenbewijs.

Welke autopapieren heb je nodig?

Voor 1 januari 2014 op naam: Papieren kentekenbewijs

  • Voertuigbewijs (deel IA) – Het deel met de voertuiggegevens.
  • Tenaamstellingsbewijs (deel IB) – Het deel met de tenaamstellingsgegevens.
  • Overschrijvingsbewijs (deel II) – Het deel dat nodig is bij overschrijving van het kentekenbewijs en dat je thuis moet bewaren.

Heb je kentekenbewijs nodig voor overschrijven?

Voorwaarden. U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven. Met een ‘papieren’ kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk. U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.

Welk kenteken deel nodig voor overschrijven?

Wanneer je de auto verkoopt moet je het volledige kentekenbewijs meenemen. Deze bestaat uit het originele Tenaamstellingsbewijs (deel IB) en het Overschrijvingsbewijs (deel II) of een kentekencard en de tenaamstellingscode.

Waar staat de 9 cijferige Tenaamstellingscode?

De tenaamstellingscode bestaat uit 2 delen en heeft in totaal 9 cijfers. Het eerste deel ontvangt de eigenaar op het tenaamstellingsverslag als hij het voertuig op naam zet. Het tweede deel krijgt hij per brief bij het kentekenbewijs. Die twee delen moet de eigenaar samenvoegen tot een code van 9 cijfers.

Is Tenaamstellingscode hetzelfde als meldcode?

De meldcode en de tenaamstellingscode van de auto worden wel eens door elkaar gehaald. Toch hebben deze twee codes allebei een ander doel. De tenaamstellingscode heeft u nodig bij het overschrijven, schorsen, slopen, uitvoeren of inruilen van de auto. De meldcode heeft u nodig bij het afsluiten van een autoverzekering.

Welke papieren nodig voor overschrijven kenteken?

Voorwaarden

  • U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven.
  • U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.

Wat staat er op kentekenbewijs?

Wat staat er op de kentekencard? Hierop staan de gegevens van het voertuig en van de kentekenhouder. Bijvoorbeeld het gewicht van het voertuig en uw adresgegevens.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven