Wat is een tenaamstellingscode RDW?

Wat is een tenaamstellingscode RDW?

Het kentekenbewijs sinds 1 januari 2014 Tenaamstellingscode: Het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en dat u thuis moet bewaren. De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. De eerste 4 cijfers ontvangt u bij de aankoop van een voertuig en de laatste 5 cijfers als u de kentekencard ontvangt.

Waar kan ik de Tenaamstellingscode vinden?

Deel 1 van de tenaamstellingscode staat op een brief die je hebt gekregen bij aankoop van je auto. Het tweede deel vind je bij de kentekencard die je per post thuisgestuurd krijgt. Heb je nog een ‘ouderwets’ papieren kentekenbewijs? Dan heb je geen tenaamstellingscode ontvangen.

Wat is een overschrijvingsbewijs?

Het kentekenbewijs deel 3 heet sinds 1 juni 2004 het overschrijvingsbewijs. Vanaf 1 januari 2014 is dit weer vervangen door de tenaamstellingscode. Dit is het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en dat u thuis moet bewaren.

Waar staat de Tenaamstellingscode op het kentekenbewijs?

Het nummer staat op de achterkant van het kentekenbewijs. U vraagt een nieuwe tenaamstellingscode aan via de knop ‘Tenaamstellingscode aanvragen’.

Wat doe je met een tenaamstellingscode?

De tenaamstellingscode heeft u nodig bij het overschrijven, schorsen, slopen, uitvoeren of inruilen van de auto. De meldcode heeft u nodig bij het afsluiten van een autoverzekering.

Hoe werkt de Tenaamstellingscode?

Code kwijt De tenaamstellingscode bestaat uit 2 delen en heeft in totaal 9 cijfers. Het eerste deel ontvangt de eigenaar op het tenaamstellingsverslag als hij het voertuig op naam zet. Het tweede deel krijgt hij per brief bij het kentekenbewijs. Die twee delen moet de eigenaar samenvoegen tot een code van 9 cijfers.

Waar staat documentnummer oud kentekenbewijs?

Op het kentekenbewijs staat recht onderaan een documentnummer. Dit nummer heb je nodig om de auto over te schrijven.

Wat kost een tenaamstellingscode aanvragen?

Aanvraag tenaamstellingscode Als eigenaar van een voertuig logt u in met DigiD en u kiest het voertuig waarvoor u een vervangende code wilt hebben. U betaalt 1 euro en ontvangt direct een e-mail met daarin een link waar u de tenaamstellingscode kunt downloaden.

Hoe kom ik aan een overschrijvingsbewijs?

Voor 1 euro krijg je een nieuw overschrijvingsbewijs. Je ontvangt binnen 4 dagen de nieuwe gegevens. Hierna kan je je auto overschrijven via internet, bij een RDW-balie of Post NL locatie met kentekenloket.

Welke kentekenbewijzen nodig om over te schrijven?

Voorwaarden

  • U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven.
  • U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.

Is de meldcode onderdeel van de Tenaamstellingscode?

De meldcode en de tenaamstellingscode van de auto worden wel eens door elkaar gehaald. Toch hebben deze twee codes allebei een ander doel. De tenaamstellingscode heeft u nodig bij het overschrijven, schorsen, slopen, uitvoeren of inruilen van de auto. De meldcode heeft u nodig bij het afsluiten van een autoverzekering.

Waar staat de 9 cijferige Tenaamstellingscode?

De tenaamstellingscode bestaat uit 2 delen en heeft in totaal 9 cijfers. Het eerste deel ontvangt de eigenaar op het tenaamstellingsverslag als hij het voertuig op naam zet. Het tweede deel krijgt hij per brief bij het kentekenbewijs. Die twee delen moet de eigenaar samenvoegen tot een code van 9 cijfers.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven