Inhoudsopgave
Wat is een typisch Duitse naam?
De rest van de voornamen-top tien luidt bij de jongens: Leon, Jonas, Noah, Elias, Felix, Luis/Louis en Henri/Henry. Bij de meisjes zijn het Mia, Sophia/Sofia, Lina, Mila, Marie, Ella en Lea. Bij de tweede voornaam kozen Duitse ouders dit jaar bij een dochter vooral voor Sophie/Sofie, Marie en Maria.
Wat is de bekendste naam in Duitsland?
Ben en Emma De populairste namen in Duitsland waren Ben voor een jongen en Emma voor een meisje. “Ben had een grote voorsprong op Paul en Finn/Fynn, de nummers twee en drie, maar Emma won nipt van Emilia en Hanna(h)”, aldus hobbyonderzoeker Knud Bielefield uit Ahrensburg bij Hamburg.
Welke namen mogen niet in Duitsland?
Duitsland. In Duitsland is er ook een bijzondere regel ingesteld, en dat is dat je je kind geen gender neutrale namen mag geven. Taylor, Robin, en Riley zijn daarom bijvoorbeeld verboden. Achternamen als voornaam mogen ook niet (maar waarom zou je dat eigenlijk willen?).
Welke voornamen mogen niet in Belgie?
Een greep uit de lijst:
- Dienaar van God.
- Tsjakkalotte (inderdaad, zo wilde Emile Ratelband zijn dochter noemen)
- Frans Rolls Royce (ook uit de koker van Emile)
- TomTom (later alsnog geaccepteerd)
- F (ook deze bijzondere naam is inmiddels geaccepteerd)
- Miracle of Love.
- Maastricht.
- Urine.
Welke namen zijn niet toegelaten in Belgie?
In België bestaat geen heldere en duidelijke wet met een lijst aan namen die verboden zijn….
- De geboortenaam van de moeder is Jacobs. Sinds het huwelijk wordt ze van Wouters-Jacobs genoemd.
- De naam van de vader is Wouters.
- Het kind draagt niet de begeleidende naam Jacobs, maar de achternaam Wouters.
Hoeveel keer komt je naam voor in België?
In 2018 kozen ouders uit 19.218 verschillende voornamen voor hun kinderen, blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Hiervan waren 12.064 uniek: ze werden dat jaar maar één keer aan een kind gegeven. Dat wil niet zeggen dat deze kinderen de enige in België zijn met hun naam.
Hoe mag je je kind niet noemen België?
In België bestaat geen heldere en duidelijke wet met een lijst aan namen die verboden zijn. Sinds de naamwet van 1987, staat het de ouders vrij om een voornaam voor hun kind te kiezen. Zolang de naam geen verwarring geeft, het niet beledigend is en niemand schaadt, is de keuze bijzonder groot.