Wat is een vakoverschrijdende eindterm?

Wat is een vakoverschrijdende eindterm?

Vakoverschrijdende eindtermen in het secundair onderwijs zijn eindtermen die de vakgrenzen overschrijden. Elke vakleraar is er medeverantwoordelijk voor dat de school zich inspant om ze te bereiken. Er is met andere woorden een inspanningsverplichting.

Waar vind ik de eindtermen?

Op de website onderwijsdoelen(dit is een externe link) vind je alle doelen die zijn vastgelegd voor het basisonderwijs, secundair onderwijs, deeltijds kunstonderwijs, volwassenonderwijs en hoger onderwijs.

Wat zijn eindtermen lager onderwijs?

Eindtermen zijn beknopte omschrijvingen van de kennis, inzichten en vaardigheden waarover een leerling of student aan het eind van een opleiding minimaal zou moeten beschikken. Anders gezegd: het streefdoel van wat een leerling, student of cursist ‘kent, snapt en kan’ na voltooiing van een opleiding of cursus.

Wat is het verschil tussen Leerplandoelen en eindtermen?

In de leerplannen kan een school meer doelen opnemen dan de minimumdoelen uit de eindtermen. De Onderwijsinspectie controleert of scholen de eindtermen correct behandelen en bereiken bij de leerlingen. Een leerling die de eindtermen bereikt heeft, heeft dus recht op zijn diploma.

Waar vind ik Leerplandoelen?

Waar vind je leerplannen? Op de websites van het GO! en de koepelorganisaties van de onderwijsnetten kan je leerplannen downloaden, afdrukken of bestellen.

Wie maakt de eindtermen?

Wie bepaalt wat er in de eindtermen komt? De overheid, in samenspraak met heel wat onderwijsexperts. Het Vlaams Parlement gaf de opdracht aan teams van slimme leraars en experts om de eindtermen te vernieuwen. De politici moeten het resultaat van hun werk nu nog tot wet maken met een officiële stemming.

Wat zijn Attitudinale eindtermen?

Dat zijn minimumdoelen die een school moet bereiken bij de leerlingengroep. Attitudinale eindtermen moeten niet bereikt maar nagestreefd worden. Ze worden aangeduid met een °. Eindtermen zijn leergebiedgebonden of leergebiedoverschrijdend.

Wat is het verschil tussen ASO TSO en BSO?

Zowel in het technisch secundair onderwijs (tso) als in het beroepssecundair onderwijs (bso) kun je kiezen voor een elektrotechnische richting. “Het tso is een mix van theorie en praktijk. In het bso kies je voor een beroep, een vak.”

Waarom zijn er leerplannen?

Een leerplan bevat herkenbaar de doelstellingen die noodzakelijk zijn om de minimumdoelen (eindtermen, ontwikkelingsdoelen, specifieke eindtermen,…) na te streven of te bereiken. Veel leerplannen geven ook pedagogische tips aan de leraren om hen te helpen de leerplandoelen te realiseren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven