Inhoudsopgave
Wat is er als je hond bloed poept?
Meestal gaat het om virale en bacteriële infecties, het parvovirus, problemen met het spijsverteringskanaal en mogelijk kanker. De meest voorkomende oorzaken van hematochezia, bloed na ontlasting bij hond, zijn: Ontsteking van de dikke darm – ook wel colitis genoemd. Parasieten zoals wormen.
Hoe herken je diarree bij een kat?
Bij diarree is de ontlasting zachter of zelfs waterig, en kan de kleur lichter of donkerder zijn dan normaal. Ook kan er vers bloed of wat slijm zichtbaar zijn op de ontlasting. Het ontlastingspatroon van de kat zal veranderen en soms zit de kat echt te persen op de kattenbak.
Waarom poepen kittens veel?
Hoe vaak een kat poept is afhankelijk van zijn dieet. Eet uw kat kwalitatief goede voeding, zoals Smølke, dan poept een kat ongeveer eens per dag/twee dagen. Katten die veel blikvoeding krijgen zullen vaker poepen, zo ook katten die voornamelijk brokjes eten die bestaan uit plantaardige materialen.
Wat is een goede ontlasting hond?
Gezonde ontlasting is vast van vorm, heeft een (donker)bruine kleur en geen indringende geur. Een ‘goede drol’ pak je dus gemakkelijk op, is niet keihard en niet te zacht. Je viervoeter hoort per dag gemiddeld een à twee keer te poepen.
Wat moet je doen als je kitten diarree heeft?
Als je kitten last heeft van langdurige diarree, is het van groot belang om naar een dierenarts te gaan. Een dierenarts kan dan gaan onderzoeken waar de diarree door veroorzaakt wordt. Ook wordt er vaak voeding meegegeven om te voorkomen dat je kitten uitdroogt en ook worden er diarreeremmers gegeven.
Wat kun je een kat geven tegen diarree?
Als de kat nog vrolijk is en eet/drinkt kan je wat milde diarree remmers geven en licht verteerbare voeding zoals kip en rijst. Daarnaast moet de onderliggende oorzaak behandeld worden (zie boven). De diarree wordt ernstiger (en dus kan je beter naar een dierenarts gaan) als: De kat sloom is en blijft liggen.