Wat is goed Woordenschatonderwijs?

Wat is goed Woordenschatonderwijs?

Woordenschatonderwijs is gericht op het passief en / of actief kunnen gebruiken van zoveel mogelijk woorden. Belangrijk is om daarbij onderscheid te maken tussen een woord als begrip of een woord als label. Veel kinderen met een beperkte woordenschat weten niet wat het woord ’tegenover’ precies betekent.

Hoeveel woorden aanbieden?

Per schooljaar kunnen leerkrachten hooguit 375 woorden aanbieden en inoefenen in expliciete woordenschat instructie. Deze woordbetekenissen zullen dan vaak ook nog in hoge mate gebonden zijn aan een specifieke context waardoor de beheersing uiteindelijk onvoldoende vloeiend is.

Hoeveel woorden per week aanleren?

Woordenschat: welke woorden bied je aan? NT2-leerlingen moeten per jaar ongeveer 2000 woorden leren, dat is ongeveer 50 woorden per week.

Wat is expliciet Woordenschatonderwijs?

impliciet woordenschatonderwijs: (nieuwe) woorden aanbieden in een context, waaruit de leerder impliciet de betekenis kan afleiden; expliciet woordenschatonderwijs: uitleg over woorden en woordenschatoefeningen geven.

Hoeveel woorden leer je per jaar?

Tot en met het achtste jaar komen daar ongeveer 600 woorden per jaar bij en van het negende tot het twaalfde jaar tussen de 1.700 en 3.000 per jaar. Op twaalfjarige leeftijd hebben kinderen de beschikking over ongeveer 17.000 woorden. Volwassene hebben gemiddeld een woordenschat van zo’n 50.000 tot 70.000 woorden.

Hoeveel nieuwe woorden per jaar?

Hoe lang duurt het om 100 woorden te leren?

Het FSI geeft als tijdsindicatie om de basisvaardigheid aan te leren: 480 uur voor verwante talen en 720 uur voor niet verwante talen. We nemen deze basis even als richtlijn.

Hoeveel nieuwe woorden kan je per dag leren?

2000 woorden is minder dan het lijkt Het getal 2000 klinkt misschien intimiderend, maar dat is het niet; gemiddeld 50 nieuwe woorden per dag en je hebt na 40 dagen (anderhalve maand) 2000 woorden geleerd.

Wat zijn de moeilijkste woorden?

Top 10 moeilijkst uitspreekbare woorden

  • Meteorologisch.
  • defibrilleren.
  • bavarois.
  • uil.
  • aluminium.
  • munitie.
  • cholesterol.
  • identiteit.

Wat is het moeilijkste woord ter wereld?

U dacht dat supercalifragilisticexpialidocious het langste woord aller tijden was? Think again. Het langste woord ter wereld is de volledige naam van Titine, een proteïne. Het uitspreken er van duurt zo’n drieënhalf uur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven