Wat is het doel van een multidisciplinair overleg?

Wat is het doel van een multidisciplinair overleg?

Het doel van het multidisciplinair overleg is om in een open dialoog de uitkomsten van het dossieronderzoek te bespreken en te zoeken naar potentiële verbeterinitiatieven om suboptimale cliëntenzorg te verbeteren. Bij het overleg nemen zoveel mogelijk disciplines deel die betrokken zijn bij de cliëntenzorg.

Wat is een multidisciplinaire samenwerking?

1.1 Definitie Multidisciplinaire samenwerking Multidisciplinaire samenwerking wordt simpelweg gedefinieerd als: meerdere disciplines werken samen in de zorg voor één patiënt.

Wat is multidisciplinaire overleg?

Multidisciplinair overleg is overleg van deskundigen uit verschillende beroepsgroepen, bijvoorbeeld een arts, een verpleegkundige en een fysiotherapeut. Medisch en verpleegkundigen bepalen samen de diagnose en het behandelplan. Patiënten worden individueel besproken door een team van experts.

Wat is het doel van een MDO gesprek?

Een MDO is een overleg waarbij verschillende zorgverleners binnen Gezondheidscentrum Dillenburg samen met u praten over uw gezondheidssituatie en behandelplan. Uw huisarts en praktijkondersteuner zijn in ieder geval bij dit overleg aanwezig.

Wat bespreek je tijdens een MDO?

Een MDO heeft tot doel: • de behandeldoelen, zorgdoelen en bijbehorende acties periodiek te toetsen en bij te stellen; • het uitwisselen van informatie over de patiënt en met de patiënt; • het vaststellen van het medisch beleid en de behandeldoelen en zorgdoelen met de patiënt en betrokken disciplines.

Wat is het verschil met multidisciplinair of andere vormen van samenwerken?

Interprofessioneel samenwerken gebeurt vanuit één visie en zorgplan. Dit in tegenstelling tot multidisciplinair samenwerken, waarbij de verschillende professies samenwerken en toch georganiseerd langs elkaar heen kunnen werken.

Welke professionals zijn betrokken bij een MDO?

Bij het MDO sluiten, naast de huisarts en de praktijkondersteuner, ook de specialist ouderengeneeskunde, een ouderenadviseur van Kearn (de welzijnsinstelling), de wijkverpleegkundige en de oefentherapeut aan. De praktijkondersteuner brengt de kwetsbare ouderen in die ze wil bespreken met de andere disciplines.

Wat doet een verpleegkundige bij een MDO?

Voorafgaand aan het MDO brengt een gespecialiseerde verpleegkundige tijdens uitgebreide anamnese in kaart wat voor de patiënt het doel van de behandeling zou moeten zijn (levensverlenging, behoud van onafhankelijkheid, verminderen van pijn of andere klachten verminderen) en het niveau van functioneren op zowel …

Wat is een MDO gesprek zorg?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven