Wat is het Kyoto-Protocol en wat is het doel ervan?

Wat is het Kyoto-Protocol en wat is het doel ervan?

Het Kyoto-protocol is een uitwerking van het Klimaatverdrag (United Nations Framework Convention on Climate Change) uit 1992. Alle EU-lidstaten en nog 164 andere landen beloofden in het Kyoto-protocol de uitstoot van broeikasgassen in de periode 2008-2012 met acht procent te verlagen ten opzichte van 1990.

Welke grote problemen kende het Kyoto verdrag?

Hierboven kunnen ernstige problemen ontstaan, zoals het smelten van de ijskap op Groenland, tekorten aan water voor miljarden mensen en een vermindering van de wereldwijde voedselproductie.

Welke stoffen worden beschreven in het protocol van Kyoto?

Met het verdrag zijn industrielanden overeengekomen om de uitstoot van broeikasgassen – onder andere koolstofdioxide (CO2), methaan (CH4), lachgas (N2O) en een aantal fluorverbindingen (HFK’s, PFK’s en zwavelhexafluoride (SF6)) – in 2008-2012 (ondertussen verlengd tot 2020) met gemiddeld 5,2% te verminderen ten …

Wat is het doel van de Klimaatconferentie?

De Kyoto-overeenkomst die voor alle deelnemers voor vijf jaar (van 2008 tot 2012) bindend is, heeft tot doel klimaatverandering tegen te gaan. In deze periode moeten alle geïndustrialiseerde landen gezamenlijk met de uitstoot van broeikasgassen ten minste 5 procent onder het niveau van het jaar 1990 komen.

Wat zijn Kyoto 1997 en Parijs 2015?

Het klimaatverdrag trad in werking op 21 maart 1994. Binnen het kader van het klimaatverdrag is in 1997 het Kyoto-protocol overeengekomen en in 2015, op de Klimaatconferentie van Parijs 2015 het Akkoord van Parijs.

Wat was precies overeengekomen in het klimaatakkoord van Parijs in 2015?

Akkoord van Parijs In het akkoord wordt de bovengrens van 2 graden opwarming ten opzichte van het pre-industriële tijdperk voor het eerst in een juridisch instrument vastgelegd. Bovendien wordt het streven vastgelegd om de opwarming beperkt te houden tot 1,5 graad.

Hoeveel koolstofdioxide reductie wil Nederland bereiken volgens het Kyoto Protocol?

Nederland krijgt nieuwe Kyoto doelstelling voor na 2012 De Europese Unie heeft zich ten doel gesteld om de uitstoot minstens met 20% te reduceren tussen 2020 en 1990.

Welke landen hebben het Kyoto protocol niet ondertekend?

Australië, China en de Verenigde Staten hebben het verdrag niet ondertekend. Vele milieuorganisaties zijn tegen de emissiehandel. Ze vinden dat de vervuilende landen niet gestimuleerd worden om meer aandacht aan hun milieu te besteden, omdat ze elders schone lucht kunnen kopen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven