Wat is het nut van bindweefselmassage?
Bindweefselmassages staan bekend om hun ‘helende werking’. Het vermindert rimpels en striae, littekens worden minder zichtbaar, de huid wordt steviger en het zorgt voor een betere doorbloeding.
Waarom is bindweefselmassage goed?
Een bindweefselmassage kan namelijk leiden tot: Een betere doorbloeding van je huid. Verbetering van de stevigheid en kleur van je huid. Verbeterde opname van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen in je huid.
Kun je jezelf een bindweefselmassage geven?
Bij een bindweefselmassage wordt er diep op de huid gewerkt. De Bindweefselbar in Amsterdam is bijvoorbeeld een bekende salon; helaas is deze nu dicht, door de coronamaatregelen. Oprichtster Charley Huf ontwikkelde daarom een nieuwe tool, waarmee je thuis jezelf kan masseren.
Is een bindweefselmassage pijnlijk?
De effecten van een bindweefselmassage kunnen zeer groot zijn. Het kan voorkomen dat iemand heftig reageert op de massage, de huid wordt dan rood. Ook kan de massage als onprettig en zelfs pijnlijk ervaren worden. Iemand kan zich na een massage ook vermoeid voelen.
Waarom is bindweefsel belangrijk?
Bindweefsel is weefsel dat rondom en tussen andere weefsels zoals spieren en organen ligt: het is een soort ‘opvulling’ van de lege ruimtes. En daarmee is het heel belangrijk voor de communicatie tussen weefsels en organen. Het bindweefsel bevat veel zenuwen en bloedvaten, waarlangs het communiceert.
Hoe moet je bindweefsel masseren?
De technieken die worden gebruikt bij een bindweefsel massage variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Door deze massagegrepen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleerd.
Hoe zelf bindweefselmassage?
Charley tipt: ‘Strijk niet te hard, je kan beter vaker en zachter het bord van onder naar boven halen. ‘ Sowieso voelt de massage heel prettig. De eerste dag dat ik het doe, lijkt het wel alsof er een soort belletjes onderhuids knappen, alsof je in bubbeltjesfolie knijpt – maar misschien is dat wishful thinking.