Wat is het proces van fotosynthese?
Fotosynthese is een biochemisch proces waarbij de groene planten, de meeste algen en sommige bacteriën zonlicht als energiebron gebruiken om koolhydraten oftewel suikers te vormen. Alles speelt zich af in het bladgroen, ook chlorofyl genaamd, en zit in korrels in o.a. bladeren en naalden van bomen.
Hoe werken planten?
Een plant neemt water op uit de grond via zijn wortels. Het zonlicht schijnt op de bladeren. Via de huidmondjes aan de onderkant van het blad ademt de plant koolstofdioxide in. Fotosynthese is het proces waarmee een plant voedsel en zuurstof maakt.
Wat is de formule voor fotosynthese?
Door deze twee reacties hebben we water en koolstofdioxide omgezet in zuurstof en glucose. De fotosynthese is dus voltooid: 6 CO2 + 6 H2O + energie –> C6H12O6 + 6 O2.
Hoe werken planten boek?
Hoe werken planten? geeft je een overzicht van de nieuwste inzichten uit de wereld van de plantbiologie, toegankelijk verpakt, rijk geïllustreerd en met inzichtelijke infographics.
Waarom is fotosynthese belangrijk?
Fotosynthese is ook erg belangrijk omdat het planten in staat stelt koolstofdioxide (een broeikasgas) op te laten nemen. Dit zorgt voor een schonere lucht. Daarnaast ontstaat door fotosynthese zuurstof. De zuurstof wordt via de huidmondjes in bladeren uit de plant gelaten.
Wat is de reactievergelijking van fotosynthese?
De reactievergelijking van fotosynthese Zoals al duidelijk werd wordt bij fotosynthese met koolstofdioxide en water, glucose en zuurstof gevormd. De reactie zou je zo kunnen opschrijven: koolstofdioxide + water -> glucose + zuurstof. Bron: Joeriee, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Wat is fotosynthese zuurstof?
Dit zorgt voor een schonere lucht. Daarnaast ontstaat door fotosynthese zuurstof. De zuurstof wordt via de huidmondjes in bladeren uit de plant gelaten. Zuurstof is nodig voor de ademhaling van veel organismen, waaronder wij (de mens).