Wat is kentekenbewijs deel 1A en 1B?

Wat is kentekenbewijs deel 1A en 1B?

Het kentekenbewijs wordt sinds 1 januari 2014 uitgegeven in creditcardformaat en wordt daarom ook wel kentekencard genoemd. Het deel 1A van een papieren kentekenbewijs heet het voertuigbewijs (tot 1 juni 2004 deel I) en het deel 1B heet het tenaamstellingsbewijs (tot 1 juni 2004 deel II).

Hoeveel delen heeft een kentekenbewijs?

Let op: Een Nederlands kentekenbewijs van vóór 1 juni 2004 bestaat uit maar liefst 3 delen. Kentekenbewijzen van ná 1 juni 2004 bestaan uit slechts 2 delen… Sinds januari 2014 worden überhaupt niet langer papieren kentekenbewijzen verstrekt, maar kunststof kentekencards.

Is Tenaamstellingsbewijs zelfde als overschrijvingsbewijs?

Zonder kentekenbewijs deel 3 kon u het voertuig niet verkopen. Het kentekenbewijs deel 3 heet sinds 1 juni 2004 het overschrijvingsbewijs. Vanaf 1 januari 2014 is dit weer vervangen door de tenaamstellingscode. Dit is het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en dat u thuis moet bewaren.

Wat is Datum deel 1A?

Dit deel bevat informatie over de eigenaar van het voertuig, de kentekenhouder. Ook staat hier de datum van de afgifte op. Uiteraard is dit het gedeelte dat verandert wanneer het voertuig van eigenaar wisselt.

Wat hoort er bij een kentekenbewijs?

Voor 1 januari 2014 op naam: Papieren kentekenbewijs

  • Voertuigbewijs (deel IA) – Het deel met de voertuiggegevens.
  • Tenaamstellingsbewijs (deel IB) – Het deel met de tenaamstellingsgegevens.
  • Overschrijvingsbewijs (deel II) – Het deel dat nodig is bij overschrijving van het kentekenbewijs en dat je thuis moet bewaren.

Welk kentekenbewijs in auto bewaren?

Wij raden u af om de kentekencard in uw auto te bewaren. U kunt de kaart gemakkelijk in bijvoorbeeld uw portemonnee bewaren, samen met uw rijbewijs. De tenaamstellingscode of bij een papieren kentekenbewijs het Overschrijvingsbewijs (deel II of het vroegere kopie deel 3) moet u thuis op een veilige plaats bewaren.

Welke kentekenbewijzen heb je nodig bij verkoop?

Het eerste deel ontvangt u als eigenaar op het tenaamstellingsverslag als het voertuig op naam gezet wordt en u deze dus koopt. Het tweede deel krijgt u per brief bij het kentekenbewijs. Het pasje samen met de tenaamstellingscode vormen het kentekenbewijs. Als u een auto wilt verkopen dient u deze te overhandigen.

Is de meldcode hetzelfde als de Tenaamstellingscode?

De meldcode en de tenaamstellingscode van de auto worden wel eens door elkaar gehaald. Toch hebben deze twee codes allebei een ander doel. De tenaamstellingscode heeft u nodig bij het overschrijven, schorsen, slopen, uitvoeren of inruilen van de auto. De meldcode heeft u nodig bij het afsluiten van een autoverzekering.

Welk deel kenteken voor overschrijven?

Wanneer je de auto verkoopt moet je het volledige kentekenbewijs meenemen. Deze bestaat uit het originele Tenaamstellingsbewijs (deel IB) en het Overschrijvingsbewijs (deel II) of een kentekencard en de tenaamstellingscode.

Hoe ziet kentekenbewijs uit?

Het kentekenbewijs sinds 1 januari 2014 De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. Dit papieren kentekenbewijs deel II bevat onder andere de naam en adresgegevens van degene die het voertuig heeft uitgevoerd. De combinatie van kentekencard en papieren deel II heeft de functie van uitvoerkentekenbewijs.

Welke kenteken delen zijn er?

Wat is kentekenbewijs 1?

Het kentekenbewijs vanaf 1 januari 2014 Deze kentekenbewijzen worden ook wel kentekencard genoemd. Deze kentekencard bevat gegevens over de eigenaar en over het voertuig. Ter beveiliging van deze kaart wordt er een code van 9 cijfers bij afgegeven. Dit wordt de tenaamstellingscode genoemd.

Is kentekenbewijs eigendomsbewijs?

Dit kentekenbewijs was het eigendomsbewijs van de auto en de persoon die dit in bezit had werd dan ook geacht de eigenaar te zijn. Het kentekenbewijs deel 3 heet sinds 1 juni 2004 het overschrijvingsbewijs. Vanaf 1 januari 2014 is dit weer vervangen door de tenaamstellingscode.

Wat is meldcode op kentekenbewijs?

De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het identificatienummer (chassisnummer of framenummer). De meldcode kunt u achterhalen door de laatste 4 posities van het identificatienummer over te nemen van het kentekenbewijs deel IA of deel I (voertuigbewijs).

Welke Tenaamstellingscode?

Over de tenaamstellingscode Bij het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) hoort een unieke code: de tenaamstellingscode. Deze code bestaat uit 9 cijfers. Het 1e deel van de code ontvangt u als u een voertuig koopt. Het 2e deel zit bij de kentekencard die wij u toesturen.

Wat is het tweede deel van het kentekenbewijs?

Het tweede deel van het kentekenbewijs, deel 1B, is het tenaamstellingsbewijs. Dit deel bevat informatie over de eigenaar van het voertuig, de kentekenhouder. Ook staat hier de datum van de afgifte op. Uiteraard is dit het gedeelte dat verandert wanneer het voertuig van eigenaar wisselt.

Wat is het papieren kentekenbewijs voor 2014?

Papieren kentekenbewijs. Het oude papieren kentekenbewijs van voor 2014 bestaat uit de volgende onderdelen: voertuigenbewijs; tenaamstellingsbewijs; overschrijvingsbewijs.

Wanneer geeft de RDW het kentekenbewijs?

De RDW geeft sinds 1 januari 2014 het kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) af. De tenaamstellingscode of bij een papieren kentekenbewijs het Overschrijvingsbewijs (deel II of het vroegere kopie deel 3) moet u thuis op een veilige plaats bewaren. Deze heeft u nodig als u uw voertuig gaat verkopen.

https://www.youtube.com/watch?v=fjrAY6y1tOw

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven