Wat is marktconcurrentie?

Wat is marktconcurrentie?

De onderlinge wedijver tussen ondernemingen om een sterke positie op de markt te veroveren. Concurrentie komt op allerlei markten voor.

Hoe voer je een Concurrentieonderzoek uit?

Directe en indirecte concurrenten. Zoek allereerst uit wie je concurrenten zijn.

  • Verzamel informatie. Als je weet wie je directe concurrenten zijn, beantwoord dan de volgende vragen:
  • Maak een concurrentieanalyse. Zet vervolgens alle gegevens in een overzichtelijke concurrentiematrix.
  • Wat maakt mij uniek als ondernemer?

    Dit heeft met meerdere aspecten te maken die hen onderscheiden als ondernemer: Doordat je klanten een uniek product biedt zijn ze bereid erop te wachten (Zie Tesla) Je klanten zullen loyaler zijn, omdat ze zien wat er bijzonder is aan jouw product of dienst. Klanten die achter je producten staan maken reclame voor je.

    Wat is een concurrentiebeding?

    Voorbeeld concurrentiebeding. Met een concurrentiebeding en een relatiebeding beperk je het risico dat (ex) werknemers er vandoor gaan met klanten en kennis van je bedrijf. Het traditionele concurrentiebeding verbiedt een werknemer dezelfde werkzaamheden, in dezelfde regio, voor een bepaalde periode uit te voeren voor zichzelf of een concurrent.

    Wat is de concurrentieanalyse?

    Concurrenten zijn specifieke aanbieders in de markt. De concurrentenanalyse zoomt in op de eigenschappen van individuele spelers. Deze concurrentenanalyse wordt ingezet om de interne concurrentie (concurrentie binnen de bedrijfstak) in kaart te brengen. Concurrentieanalyse is gericht op de vijf concurrentie-krachten.

    Welke afspraken staan in het concurrentiebeding?

    In het concurrentiebeding staan bijvoorbeeld afspraken over: 1 welke werkzaamheden een werknemer wel en niet mag verrichten als hij bij het bedrijf ontslag neemt 2 in welke regio hij niet mag werken 3 hoe lang de gemaakte afspraken gelden 4 wat de boete is als de werknemer de afspraken overtreedt

    Wanneer moet het niet-concurrentiebeding geldig zijn?

    Geldigheidsvoorwaarden Om geldig te zijn moet het niet-concurrentiebeding: schriftelijk vastgesteld zijn, hetzij bij de indienstneming, hetzij later. betrekking hebben op een arbeidsovereenkomst waarin het bruto-jaarloon meer bedraagt dan € 35.761 (bedrag van toepassing vanaf 1 januari 2020) op het ogenblik van de verbreking van de overeenkomst.

    Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

    Terug naar boven