Inhoudsopgave
Wat is MSR zorg?
“MSR is simpel gezegd revalidatiezorg waarbij het doel voor de patiënt een zo goed mogelijke zelfredzaamheid, eigen regie en maatschappelijke participatie is, naast specifieke medische zorg. De revalidatiezorg wordt uitgevoerd door een revalidatiearts met of zonder revalidatieteam.
Wat betekend MSR?
MSR. De afkorting ‘MSR’ betekent maagsapresistent. Om een maagsapresistente tablet of capsule zit een laagje dat de tablet of capsule beschermt tegen maagsap. Hierdoor valt de tablet of capsule niet uiteen in de maag.
Wat is MSR revalidatie?
Doel is de medisch specialistische revalidatie (MSR) te beschrijven in behandelmodules. Met de behandelmodules is het mogelijk om patiënten die medisch inhoudelijk vergelijkbaar zijn in te delen naar zorgproducten. Deze nieuwe zorgproducten worden de basis voor de nieuwe bekostiging.
Hoeveel revalidatiecentra zijn er in Nederland?
De leden van Revalidatie Nederland bieden op ongeveer 140 locaties revalidatie aan. Medisch specialistische revalidatiezorg is dus bereikbaar voor iedereen. Sommige revalidatiecentra zijn gespecialiseerd in specifieke aandoeningen. Soms kunt u terecht bij een specialist of in een verpleeghuis.
Waarom klinische revalidatie?
Overdag volgt u het behandelprogramma. Er zijn verschillende redenen waarom cliënten klinisch revalideren. Een cliënt kan bijvoorbeeld meer baat hebben bij een hoge behandelfrequentie of gewoonweg omdat op en neer reizen niet mogelijk is. Cliënten worden voor klinische revalidatie doorverwezen door het ziekenhuis.
Wat betekent de afkorting MGA?
In plaats van ‘retard’ kan er bijvoorbeeld ook ‘MGA’ (Met gereguleerde afgifte), ‘MVA’ (Met vertraagde afgifte) of ‘slow release’ op het medicijndoosje staan.
Hoeveel mensen in Nederland krijgen er per jaar een dwarslaesie?
De prevalentie van patiënten met een dwarslaesie wordt geschat op 12.000 tot zelfs 15.000 (Osthertun et al (2014). Er wordt jaarlijks naar schatting 80 kinderen met een spina bifida geboren.
Waar kun je revalidatie krijgen?
U kunt revalideren in een revalidatiecentrum, maar ook op de revalidatieafdeling van een ziekenhuis, in een verpleeghuis of in een behandelcentrum. Oudere, kwetsbare patiënten gaan vaak naar een verpleeghuis.
Hoe lang mag ik revalideren?
De duur van uw revalidatie is afhankelijk van uw vraag en aandoening. In samenspraak met de specialist ouderengeneeskunde wordt bepaald hoe lang u revalideert. De gemiddelde verblijfsduur is 2 tot 6 weken. Afhankelijk van uw situatie kunt u ook revalideren vanuit huis.