Wat is secundair onderwijs in Belgie?

Wat is secundair onderwijs in Belgie?

Het secundair onderwijs bestaat uit vier graden en telt vier onderwijsvormen. Het algemeen onderwijs wordt ook wel het overgangsonderwijs genoemd en bereidt leerlingen voor op hogere studies. Het is een opleiding die zich vooral richt op theorie en algemene kennis.

Wat is een diploma van hoger secundair onderwijs?

Een diploma van ‘het met vrucht beëindigen’ van het zesde jaar, gevolgd in het ASO, TSO of KSO, is een diploma dat minstens het niveau van het hoger secundair onderwijs is. In het BSO bestaat de derde graad uit 3 jaren: een vijfde, zesde en zevende jaar. Hiermee krijgen leerlingen toegang tot hoger onderwijs.

Wat is ASO in Wallonie?

De 2e en 3e graad Naast dit onderscheid kent men ook de 4 onderwijsvormen: enseignement artistique, général, professionel en technique. Het ASO is steeds doorstromings- en het BSO is steeds kwalificatiegericht. Het kunst- en technisch onderwijs kunnen zowel doorstromings- als kwalificatiegericht zijn.

Welke richtingen zijn er in BSO?

Studierichtingen

  • Haar- en schoonheidsverzorging (2de graad bso)
  • Haarstilist (7de leerjaar bso)
  • Haarverzorging duaal (3de graad bso)
  • Haarzorg (2de en 3de graad bso)
  • Handel (2de en 3de graad tso)
  • Handel-talen (2de graad tso)
  • Haventechnieken (Se-n-Se tso)
  • Heftruckchauffeur (2de en 3de graad bso)

Hoe kan ik mijn secundair diploma behalen?

U volgt een diplomagerichte opleiding, in combinatie met een opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV)….Zo bepaalt u zelf het tempo van uw opleiding.

  • Als u slaagt voor een module krijgt u een deelcertificaat.
  • Als u slaagt voor alle modules in een opleiding op ASO-niveau, dan krijgt u een diploma secundair onderwijs.

Hoe lang duurt een lesuur in Wallonië?

Hoe lang een lesuur duurt is vastgelegd in de wet. In België en de meeste andere Europese landen is dit 50 minuten, gebasseerd op onderzoek dat een volwassene zich maximum 50 minuten kan concentreren.

Wat is het 1ste middelbaar in Nederland?

In de eerste graad doorlopen de leerlingen een meer theoretische dan wel een meer praktische opleidingsvariant. Vanaf de tweede graad wordt gekozen tussen vier vormen van secundair onderwijs: algemeen, beroeps, kunst en technisch. De derde graad leidt toe naar beroep of hoger onderwijs.

Wat is de 2de en 3de graad?

3de graad. Na de 2de graad volgt de 3de graad: het 5de en het 6de leerjaar. Ook hier vind je de 4 onderwijsvormen terug, maar de specifieke vorming verfijnt nog: om je verder voor te bereiden op je beroepskeuze of op je studies in het hoger onderwijs. Een aantal studierichtingen start pas in de 3de graad.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven