Inhoudsopgave
Wat is Zelfgereguleerd leren?
Zelf-gereguleerd leren houdt in dat het volgen en evalueren van cognitieve, motivationele, emotionele en sociale aspecten het verdere verloop van het leerproces beïnvloeden. Leerstrategieën worden gebruikt voor de directe en indirecte informatieverwerking tijdens het leerproces.
Wat is het zelfregulerend vermogen?
Zelfregulatie is het vermogen om goede keuzes te maken uit de eigen gedragsmogelijkheden en deze gedragingen zelf of samen met anderen te realiseren, evalueren en verbeteren.
Hoe bevorder je het leerproces?
Er zijn sterke aanwijzingen dat leerlingen betere leerprestaties kunnen behalen, als zij zelf goed de regie kunnen voeren over hun eigen leerproces. Daarvoor moeten ze bewust verschillende leerstrategieën combineren, zoals relateren, analyseren, structureren, oriënteren, plannen en evalueren.
Wat is zelfregulering?
Zelfregulering houdt in: zelfstandig handelen en daarvoor verantwoordelijkheid nemen in de context van een bepaalde situatie/omgeving, rekening houdend met de eigen capaciteiten. Het gaat om het heft in handen nemen en niet klakkeloos aanwijzingen of voorschriften volgen.
Waarom is zelfregulatie belangrijk?
Waarom is zelfregulatie belangrijk? Zelfregulatie is belangrijk omdat het een grote invloed op je leven heeft. De mate van zelfregulatie die je hebt wordt gelinkt aan de kans op overgewicht, schoolprestaties, lange termijn gezondheid en ook je prestaties tijdens een leven lang leren.
Wat zelfregulering?
Wat betekend zelfregulering?
Bij zelfregulering wordt een regeling voor een beroepsgroep of een bepaalde sector door henzelf opgesteld. Die nieuwe regels worden dan ook voorgeschreven voor alle mensen die tot die bepaalde groep behoren. Dit wordt allemaal gedaan zonder tussenkomst van de overheid.
Hoe werkt een leerproces?
leerproces – Proces waarbij opgedane ervaringen worden opgeslagen onder een code in het centraal zenuwstelsel, als het geheugen. Men onderscheidt niet-associatief leren en associatief leren. Speciale vormen van leren zijn inprenting, spelen, observatief leren, latent leren, kinesthetisch leren.