Wat is zuivere vermogensschade?

Wat is zuivere vermogensschade?

Voorbeelden zuivere vermogensschade Met zuivere vermogensschade, wordt de schade bedoeld die niet is terug te voeren op letsel, overlijden dan wel op beschadiging van een zaak.

Wat valt er onder vermogensschade?

Vermogensschade ziet op schade aan het vermogen van de benadeelde. Onder vermogensschade valt zowel geleden verlies als gederfde winst. Vermogensschade komt voor vergoeding in aanmerking als een. In sommige gevallen geeft de wet aan dat een derde aansprakelijk is voor door een ander veroorzaakte schade.

Is zaakschade vermogensschade?

In de praktijk onderscheiden we zaakschade en vermogensschade. Zaakschade is schade als gevolg van de beschadiging of vernietiging van een zaak. Deze schade kan bestaan uit reparatiekosten, herstelkosten of vervangingskosten. Bij zuivere vermogensschade is er geen sprake van beschadiging of vernietiging van een zaak.

Wat is zaakschade?

Zaakschade bestaat uit de kosten die u maakt om uw eigendommen te repareren of te vervangen. Ook de waardevermindering van het voorwerp is een schadepost.

Wat is zuiver immateriële schade?

Onder zuiver immateriële schade verstaat men: de immateriële schade die niet het gevolg is van een door dit contract gedekte lichamelijke of materiële schade. Het zich voordoen van een schade die recht geeft op de verzekeringswaarborg.

Wat dekt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Wat dekt de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)? De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade als gevolg van een beroepsfout. Denk bijvoorbeeld aan een verkeerd advies of verkeerde berekening. De schade als gevolg van een beroepsfout bestaat alleen uit vermogensschade (schade die alleen financieel is).

Welke schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking?

Een aantal bekende schadeposten zijn: Rechtstreekse kosten. Kosten van herstel/verblijf in ziekenhuis. Kosten van huishoudelijk hulp en verlies van zelfwerkzaamheid.

Welke schade komt voor vergoeding in aanmerking?

De wet zegt, dat schadevergoeding enkel kan worden gevorderd voor vermogensschade én schade waarvan de wet specifiek zegt dat zij in aanmerking komt voor vergoeding. Als vermogensschade komt in aanmerking voor schadevergoeding: Kosten ter vaststelling van schade (van bijvoorbeeld een schade-expert);

Waaruit bestaat schade?

Schade is het nadelige gevolg, zowel materieel als immaterieel, van een gebeurtenis. De omvang van de schade, het nadeel, kan uitgedrukt worden als het verschil tussen de waarde in de hypothetische situatie waarin de gebeurtenis zich niet heeft voorgedaan en de waarde in de werkelijke situatie.

Waaruit bestaat de beschadiging?

In het burgerlijk recht is beschadiging elke onrechtmatige daad, waardoor aan een ander schade wordt toegebracht, hetgeen degenen door wier schuld die schade veroorzaakt is in de verplichting stelt om dezelve te vergoeden (art. 1401 Ned. BW).

Wie betaalt affectieschade?

Alleen de partner van het slachtoffer, zijn kinderen en ouders, of zij die een vergelijkbare relatie hebben met het slachtoffer, komen in aanmerking voor een vergoeding van affectieschade. De hoogte van de vergoeding ligt tussen de € 12.500 en € 20.000. De persoon die aansprakelijk is voor het ongeval, betaalt.

Wat is onstoffelijke schade?

Onstoffelijke gevolgschade: onstoffelijke schade die het gevolg is van door deze polis verzekerde lichamelijke of stoffelijke schade. Zuivere onstoffelijke schade: onstoffelijke schade die niet het gevolg is van lichamelijke of stoffelijke schade.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven