Inhoudsopgave
Wat is zwavelkoolstof?
zwavelkoolstof – Zelfstandignaamwoord 1. (scheikunde) een onaangenaam riekende, uiterst vluchtige en brandbrare vloeistof die een verbinding is van zwavel en koolstof is met de formule CS2 ♢ Zwavel lost op in zwavelkoolstof.
Wat is de molecuulformule van koolstofdisulfide?
CS2
Koolstofdisulfide/Formule
Is koolstofdisulfide polair?
koolstofdisulfide is hydrofoob. koolstof heeft electronegativiteit 2.5 en zwavel 2.4. als er een verschil inzit die groter dan 0.7 is, is er sprake van een polaire binding. hierdoor wordt de stof niet polair(apolair), en deze kan ook geen waterstofbruggen met H2O vormen.
Welke stoffen ontstaan er bij de ontleding van koolstofdisulfide?
34 a Bij de ontleding van koolstofdisulfide ontstaan koolstof en zwavel.
Wat is cs2 L?
Koolstofdisulfide of zwavelkoolstof is een anorganische verbinding van koolstof en zwavel, met als brutoformule CS2. In zuivere toestand komt de stof voor als een heldere, kleurloze en ontvlambare vloeistof, met een chloroformachtige geur. Koolstofdisulfide kan worden opgevat als het zwavelanaloog van koolstofdioxide.
Wat is de reactievergelijking van butaan?
Als je de balans maakt voor de verbranding van butaan zie je dat je 6.5 keer zoveel O2 nodig hebt. Omdat we per conventie geen breuken toelaten in de (eenvoudigst mogelijke) reactievergelijking wordt vaak “2 C4H10 + 13 O2” geschreven, maar je ziet dat de verhoudingen hetzelfde blijven.
Wat gebeurt er bij een onvolledige verbranding?
Volledige verbranding van een stof betekent dat de brandstof helemaal aan de zuurstof bindt. Als een stof volledig verbrandt, dan betekent dit dat er genoeg zuurstof-deeltjes zijn om met de brandstof te reageren. Er ontstaan dan geen afvalproducten. CH 4+2 O 2 → CO 22 H 2O.
Welke stof is cs2?
Koolstofdisulfide of zwavelkoolstof is een anorganische verbinding van koolstof en zwavel, met als brutoformule CS2.
Wat is de formule van koolstof?
Koolstof (Latijn: carbonium) is een scheikundig element met symbool C en atoomnummer 6. Het is een niet-metaal dat in verschillende vormen, allotropen, voorkomt. In de natuur komen de allotropen diamant, grafiet, amorfe koolstof en het zeldzame lonsdaleïet voor.
Hoe zwaar is koolstof?
De fysische en chemische eigenschappen van koolstof zijn afhankelijk van de kristalvorm waarin het element aanwezig is. De dichtheid van koolstof varieert tussen 2,25 g/cm3 voor grafiet en 3,51 g/cm3 voor diamant. Het smeltpunt van grafiet is 3500 oC (6332 oF) en het kookpunt is 4830 oC (8726 oF).