Inhoudsopgave
Wat kan de oorzaak van duizeligheid zijn?
Oorzaken van duizeligheid zijn onder andere: ontsteking van het evenwichtsorgaan, de ziekte van Ménière, hartritmestoornissen, hyperventilatie en een lage bloeddruk. De behandeling van duizeligheid is afhankelijk van de oorzaak. Neem contact op met je huisarts wanneer je je plotseling duizelig voelt.
Wat moet je eten als je duizelig bent?
Ben je duizelig, eet of drink dan iets zouts, bijvoorbeeld een dropje of een kop bouillon. Bij een lage suiker- spiegel voel je je vaak ook trillerig. In dat geval kan een energiesnoepje snel verlichting geven. Zorg dat je voldoende eet en verspreid de porties goed over de dag, dan blijven je suiker- waarden stabiel.
Wat te doen bij Vertigo aanval?
Wat kan je arts doen?
- Acute duizeligheid met braken kan behandeld worden met medicijnen tegen misselijkheid en braken.
- Bij de ziekte van Menière is een goede uitleg het belangrijkst.
- In geval van nekklachten kunnen kinesitherapie en oefeningen helpen.
Is Vertigo te genezen?
Vertigo behandeling Het goede nieuws is dat er in veel situaties geen behandeling bij draaiduizeligheid of vertigo nodig is omdat de klachten na een tijd vanzelf verdwijnen. Als alternatief voor een behandeling bestaan er ook oefeningen bij draaiduizeligheid die de klachten moeten verminderen.
Wat is Vertigo in het Nederlands?
Vertigo en duizeligheid, symptoom van een evenwichtsaandoening. Duizeligheid is een algemene, aspecifieke term die vaak wordt gebruikt door patiënten om hun evenwichtsklachten te beschrijven. Synoniemen zijn ijlhoofdigheid, instabiliteit of het gevoel te hebben van op wolkjes te lopen.
Wat te doen bij acute evenwichtsstoornis?
Wat u zelf kunt doen?
- Probeer uw levensstijl aan te passen en grote spanningen te vermijden.
- Accepteer dat u evenwichtsklachten hebt en vertel het aan uw omgeving.
- Probeer in beweging te blijven, ook al ervaart u klachten.
- Dieetmaatregelen zoals minder cafeïne en minder alcohol kunnen bijdragen aan uw herstel.
Wat is acute vertigo?
Wanneer een patiënt zich presenteert met acute duizeligheid gaat het meestal om het subtype ‘vertigo’, ofwel de illusie dat je zelf of je omgeving draait dan wel beweegt. Acute draaiduizeligheid wordt vaak als alarmerend ervaren, zowel door dokter als patiënt.