Wat kan een epileptische aanval uitlokken hond?

Wat kan een epileptische aanval uitlokken hond?

We spreken van secundaire epilepsie wanneer de epileptische aanvallen veroorzaakt worden door aanwijsbare andere aandoeningen in het lichaam. Hierbij valt te denken aan ernstige lever- en nieraandoeningen, te laag suikergehalte in het bloed, hersenaandoeningen (infecties en tumoren) maar ook vergiftigingen.

Hoe herken je een kat met een epileptische aanval?

Symptomen van epilepsie bij katten Tijdens de aanval kan je kat overenthousiast lijken, spugen, in rondjes rennen, op zijn zij vallen en ongecoördineerde spiertrekkingen hebben. Deze fase duurt meestal korter dan 5 minuten. Na de aanval is je kat gedesoriënteerd en is de kans aanwezig dat hij (tijdelijk) blind is.

Wat gebeurt er als een hond paracetamol eet?

Wat is de behandeling? Als het minder dan 2 uur geleden is dat uw dier paracetamol binnen gekregen heeft is het belangrijk om het dier te laten braken of de maag te laten spoelen. Als uw hond nog geen verschijnselen vertoont is het belangrijk om hem/haar te laten braken.

Wat triggert epilepsie bij katten?

Officieel worden deze toevallen niet als epilepsie geclassificeerd omdat de oorzaak van de toevallen niet in de hersenen is gelegen. Mogelijke oorzaken zijn bijvoorbeeld vergiftiging, lever- en/of nieraandoeningen, suikertekort, een zeer sterk te snel werkende schildklier of een ernstig verhoogde bloeddruk.

Hoe krijgt een kat epileptische aanval?

Epilepsie is een veel voorkomende aandoening bij honden en katten die aanvalsgewijs optreedt, als gevolg van een storing in de hersenfunctie. Er ontstaat een overmaat aan zenuwprikkels (‘kortsluiting’) waarbij een epileptiforme aanval optreedt.

Hoeveel paracetamol kan een hond hebben?

Paracetamol maximaal 5 dagen geven aan honden. De gebruikelijke dosering bij honden is 15-20mg per kg lichaamsgewicht 3-4x per dag. Het is belangrijk bij gebruik bij de hond dat de voorgeschreven dosering strikt wordt gevolgd.

Wat mag een hond hebben tegen de pijn?

Er zijn verschillende pijnstillers voor je hond verkrijgbaar. Je kunt daarbij denken aan ontstekingsremmers bij algemene pijn, pijn bij artrose, of pijn tijdens en na een operatie. Er zijn in de reguliere diergeneeskunde twee groepen pijnstillers voor de hond: Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs (NSAID’s) en opiaten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven