Wat kan een POH doen?

Wat kan een POH doen?

Wat doet een praktijkondersteuner?

  • Intake: samen bespreekt u uw klachten en medische verleden.
  • Spreekuur, lichamelijk onderzoek en medische handelingen.
  • Advies over gezond leven: samen maakt u een plan van aanpak.
  • Begeleiden bij het innemen van medicijnen en het omgaan met uw ziekte.
  • Ouderenzorg.

Wat POH-GGZ?

Als poortwachter van de GGZ speelt de huisarts een cruciale rol in de herkenning, diagnostiek, behandeling en begeleiding van personen met psychische problematiek. De huisarts wordt daarbij ondersteund door een praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ).

Waarom een POH-GGZ?

Huisartspraktijken kunnen sinds 2007 zich laten ondersteunen door een POH-GGZ. Deze kan op verzoek van de huisarts een cliënt met psychische problemen zien om een beter beeld van de klacht te krijgen, de mogelijk nodige behandeling vast te stellen en verdere begeleiding te verlenen.

Wat is een praktijkondersteuner?

Als u een chronische ziekte heeft, kunt u te maken krijgen met de praktijkondersteuner. Zij doet de controles voor één of meer chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en astma. De praktijkondersteuner is hiervoor opgeleid en heeft instructies gekregen van de huisarts.

Hoe wordt je POH-GGZ?

Hoe word je POH-GGZ? Om als POH-GGZ aan de slag te gaan in de huisartsenpraktijk heb je naast een beroepsopleiding ook een erkende opleiding POH-GGZ nodig. Dat is een vereiste van verzekeraars en het register van de Landelijke Vereniging POH-GGZ.

Wat doet een POH-GGZ jeugd?

Een POH-GGZ jeugd ondersteunt je, als huisarts, net zoals een allround POH-GGZ medewerker. Een POH-GGZ jeugd verleent zorg aan cliënten van 0-18 jaar met (lichte, veel voorkomende) psychische klachten. En ontlast het je als huisarts.

Wat is POH-GGZ jeugd?

Een POH-GGZ jeugd ondersteunt je, als huisarts, net zoals een allround POH-GGZ medewerker. Een POH-GGZ jeugd verleent zorg aan cliënten van 0-18 jaar met (lichte, veel voorkomende) psychische klachten. In de rol van poortwachter GGZ.

Wat verdiend een praktijkondersteuner?

Ga je aan de slag als POH-somatiek, dan zullen de arbeidsvoorwaarden conform de cao huisartsenzorg of gezondheidscentra zijn. Het salaris ligt tussen de 3.038 euro en 3.994 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Wat verdient een praktijkondersteuner huisarts?

Wat doet een praktijkondersteuner bedrijfsarts?

De Praktijkondersteuner Bedrijfsarts kan in opdracht van de bedrijfsarts deeltaken uitvoeren in het kader van verzuimbegeleiding en preventie op de werkplek. Zo mag de praktijkondersteuner bedrijfsarts overleggen met leidinggevenden of HR in het kader van verzuimbegeleiding en preventie.

Wat verdien je als POH-GGZ?

Een POH-GGZ kan op een minimaal bruto salaris van 3.284 euro per maand rekenen. Dit salaris kan oplopen tot 4.299 euro.

Wat doet een praktijkondersteuner jeugd?

Praktijkondersteuners Jeugd kunnen 41 procent van de kinderen en ouders die met psychische problemen aankloppen bij de huisartsenpraktijk helpen met snelle, kortdurende en lichte hulp. Praktijkondersteuners bieden psycho-educatie, ondersteunende gesprekken en opvoedondersteuning bij de huisarts.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven