Wat kan je doen tegen uitstelgedrag?

Wat kan je doen tegen uitstelgedrag?

Laat het uitstellen achter je 7 tips tegen uitstelgedrag

  1. Vorm een ‘doe het direct’ gewoonte.
  2. Doe je belangrijkste taken als eerst.
  3. De 10 minuten regel.
  4. Deel je taak op.
  5. Probeer iets te doen wat je leuk vindt.
  6. Zet een deadline voor jezelf.
  7. Zorg voor minder afleiding.

Waarom alles uitstellen?

Wat de oorzaken zijn van uitstelgedrag, weten de onderzoekers nog niet. Er zijn natuurlijk wel een paar redenen waarom we soms maar blijven uitstellen. Het kan te maken hebben met dat we iets echt niet leuk vinden. Maar het kan ook te maken hebben met faalangst, een gebrek aan zelfdiscipline of zelfcoaching.

Wat moet je doen als je lui bent?

zet doelen uit; complimenteer jezelf als je een doel gehaald hebt of een vervelende taak hebt afgerond; doe elke week iets waar je tegenop ziet. Zo vergroot je je comfort-zone geleidelijk en merk je dat dingen uiteindelijk veel minder zwaar worden.

Waarom uitstelgedrag aanpakken?

Mensen die laag scoren op doelen stellen of laag scoren op energielevel, scoren hoger op uitstelgedrag. Door korte termijn doelen te stellen bereik je in kleine stappen gemakkelijker lange termijn doelen. Zonder deze korte termijn doelen (goalsetting) komen veel mensen pas in actie vlak voor hun deadlines.

Waarom niet uitstellen?

Dan kun je de taak verrichten zónder enorme tijdsdruk en een berg onnodige stress. Dan kun je er de tijd voor nemen, en ervoor zorgen dat je goed werk aflevert. Uitstellen zorgt er niet voor dat werkzaamheden ineens verdwijnen. Het zorgt er vooral voor dat ze opstapelen, en dat ze steeds vervelender worden.

Hoe vaak komt uitstelgedrag voor?

Een beetje lanterfanten is bovendien zo erg nog niet, maar bij één op de vijf volwassenen neemt het uitstelgedrag, ook wel procrastinatie genoemd, chronische vormen aan en leidt het tot stress en gevoelens van angst en depressiviteit.

Hoe komt het dat ik lui ben?

We zijn vaak lui omdat we geen helder doel hebben. We weten wel wat we ongeveer willen, maar niet exact. Je creëert je eigen weerstand als je niet precies weet wat je wil. Als je niet precies weet wat je wil, is de kans groot dat je het niet gaat krijgen en dat weet je onbewust wel.

Waar word je lui van?

Oorzaak luiheid Luiheid komt voort uit een gebrek aan doelen. Of beter gezegd: een gebrek aan inspirerende en concrete doelen. Er zit groot een verschil tussen ‘ik ga vandaag gewoon werken’ en ‘ik ga vandaag het beste uit mezelf omdat ik meer geld wil verdienen’. De intentie is belangrijk.

Is uitstelgedrag een ziekte?

Uitstelgedrag kan je zien als een ziekte. Het komt voor in verschillende vormen, er zijn verschillende behandelingen en iedereen reageert daar anders op. Net als met een ziekte begin je toch niet zomaar met een behandeling? Nee, met een ziekte wil je weten met welke vorm je te maken hebt.

Is uitstelgedrag normaal?

Studenten zijn notoire uitstellers. Net als 95 procent van de rest van de mensen trouwens. Procrastination, zoals uitstelgedrag ook wel wordt genoemd, is niet meer dan het af en toe voor je uitschuiven van iets waar je even geen zin in hebt.

Hoeveel mensen vertonen uitstelgedrag?

Uitstelgedrag is menselijk. Een beetje lanterfanten is bovendien zo erg nog niet, maar bij één op de vijf volwassenen neemt het uitstelgedrag, ook wel procrastinatie genoemd, chronische vormen aan en leidt het tot stress en gevoelens van angst en depressiviteit.

Hoe komt het dat je lui bent?

Luiheid kan ontstaan na een gevoel van overprikkeling of overweldiging: hetgeen je moet doen stijgt je boven het hoofd en je kunt je er niet toe zetten om een begin te maken. En dan heb je nog de luiheid om het lui zijn; als je gewoon echt geen zin hebt. En soms, soms is dat niet erg.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven