Wat kan oververmoeidheid veroorzaken?

Wat kan oververmoeidheid veroorzaken?

Oorzaken oververmoeidheid Er zijn voor de hand liggende redenen, zoals slaaptekort, slechte voeding, te weinig lichaamsbeweging en stress. Maar ook bepaalde karaktereigenschappen zoals ongezond perfectionisme, sub-assertiviteit, of overmatig piekeren kunnen oververmoeidheid veroorzaken.

Hoe kom ik van lichamelijke klachten af?

Er zijn geen medicijnen die SOLK of een somatisch-symptoomstoornis kunnen genezen. Wel zijn er medicijnen die bijvoorbeeld de pijn kunnen verlichten (pijnstillers). Ook zijn er medicijnen die somberheid of angst als gevolg van de klachten kunnen verminderen (antidepressiva).

Wat gebeurt er als je veel stress hebt?

Ook ben je gevoeliger voor pijn. In die zin maakt stress tal van aandoeningen en kwalen erger, waaronder hoofdpijn en migraine, buikpijn, rugklachten en fibromyalgie, een vorm van reuma. Verder kan stress eerder doorgemaakte psychische problemen opnieuw doen opflakkeren, zoals verslaving, angst en depressie.

Wat te doen bij emotionele uitputting?

Soms is het enige wat je kunt doen als je emotioneel uitgeput bent, je over te geven. Omarm het en laat het proces deel uitmaken van je genezing. Luister je? Volgende keer als je je emotioneel uitgeput voelt, zie het dan als een kans om naar jezelf te luisteren.

Wat doet oververmoeidheid met je lichaam?

Vaak heb je minder energie om naar anderen te luisteren. Soms merk je ook dat je ook minder interesse hebt in anderen. Met ernstige vermoeidheid is het moeilijk je goed te concentreren. Je kunt minder lang werken of studeren.

Kun je door vermoeidheid ziek worden?

Over oververmoeidheid Meestal voel je je na een nacht goed slapen alweer een stuk beter. Als de vermoeidheidsklachten langere tijd aanwezig zijn en ook erger worden, is er sprake van oververmoeidheid. Oververmoeidheid kan zowel lichamelijke als geestelijke klachten veroorzaken.

Wat te doen aan SOLK?

Wat kan ik zelf doen bij onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK)?

  1. Zorg voor een goede nachtrust.
  2. Beweeg voldoende.
  3. Eet gezond, rook niet en drink geen of weinig alcohol.

Wat valt onder lichamelijke klachten?

Klachten die vaak voorkomen zijn bijvoorbeeld:

  • buikpijn.
  • hoofdpijn.
  • constante vermoeidheid.
  • rugpijn.
  • hartkloppingen of pijn op de borst.
  • darmklachten.
  • pijnlijke of stijve spieren en/of gewrichten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven