Wat kan Slachtofferhulp voor je doen?
Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. U kunt bij ons terecht voor emotionele steun, wij ondersteunen in het strafproces en helpen u uw schade vergoed te krijgen.
Waar moet je terecht?
Waar kan je terecht?
- Advocaat.
- Bureau voor rechtsbijstand.
- Commissie voor financiële hulp (Commissie voor Financiële Hulp aan Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden en aan de Occasionele Redders)
- Dienst slachtofferonthaal binnen Justitiehuizen.
- Juridische eerstelijnsbijstand.
- Juridische tweedelijnsbijstand.
- Notaris.
Heb ik slachtofferhulp nodig?
Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers en nabestaanden van een strafbaar feit, verkeersongeluk of ramp. Een medewerker van Slachtofferhulp Nederland kan u op de volgende manieren helpen: Juridische hulp: hij kan u bijvoorbeeld informeren over en begeleiden tijdens het strafproces.
Wat doet een casemanager slachtofferhulp?
Een casemanager ondersteunt nabestaanden van levensdelicten, slachtoffers van ernstige geweldsmisdrijven en slachtoffers van seksuele misdrijven. De ondersteuning start direct na het misdrijf. Wij nemen contact met u op als u voor casemanagement in aanmerking komt.
Wat moet je doen bij een auto ongeluk?
Veiligheid boven alles
- Breng eerst jezelf en andere betrokkenen in veiligheid en zorg voor gewonden. Verplaats een gewonde niet.
- Bel 112 voor een ambulance of politie.
- Verlaat de plaats van het ongeval niet zonder al je gegevens achter te laten.
- Zorg dat de voertuigen veilig staan.
Waar terecht bij partnergeweld?
Bel de politie op het nummer 101 in nood. Bij dringende situaties kan je dag en nacht bij de politie terecht via het nummer 101. Je kan als getuige altijd terecht bij de politie om aangifte van de feiten te doen. Als je getuige bent van familiaal geweld kan je het gratis nummer 1712 bellen of mailen via www.1712.be.
Wat doet de Verkeers Politie?
De Verkeerspolitie levert op en om de autosnelwegen een politiële bijdrage aan een veilig en betrouwbaar verkeers- en vervoerssysteem in Nederland. Zij controleert onder andere op het overschrijden van de maximumsnelheden, het gebruik van alcohol, drugs en medicijnen en het (niet) dragen van de autogordel.