Inhoudsopgave
Wat komt na eis in reconventie?
Nadat de “Conclusie van Antwoord, tevens houdende Eis in Reconventie” is verzonden aan de rechtbank, zal de “gedaagde in reconventie” de mogelijkheid krijgen om nog te reageren op de “Eis in Reconventie” middels een “Conclusie van Antwoord in Reconventie”.
Kan een gedaagde in hoger beroep voor het eerst met een eis in reconventie komen?
Géén reconventionele vordering in hoger beroep De wet bepaalt dat een eis in reconventie niet voor het eerst in hoger beroep kan worden ingesteld (art. 353 lid 1 Rv). De achterliggende gedachte is dat het hoger beroep zich alleen uitstrekt tot geschillen die aan de rechter in eerste aanleg zijn voorgelegd.
Wat is een conclusie van eis in reconventie?
Een reconventie is in de rechtspraak een tegeneis die een gedaagde bij zijn conclusie van antwoord tegen de eiser kenbaar maakt. Als een reconventionele vordering wordt ingesteld, wordt de oorspronkelijke eis eis in conventie genoemd.
Hoe verloopt dagvaardingsprocedure?
In een dagvaardingsprocedure vraagt u het oordeel van de rechter over een conflict. In de dagvaarding legt u uit wat het conflict is en wat u wilt. De tegenpartij (gedaagde) kan reageren. Het is verplicht om een advocaat in te schakelen.
Wat houdt een comparitie in?
Een zitting waarbij partijen moeten verschijnen zodat de rechter de gelegenheid heeft om nadere vragen te stellen over het geschil.
Wat betekent ter comparitie?
Als de procedure na de comparitie na antwoord doorloopt, kan de rechter in een tussenvonnis bepalen dat: partijen nog een keer moeten komen om inlichtingen te geven over de zaak. Zo’n zitting heet dan een comparitie van partijen. Meestal staat in het vonnis aangegeven waar de rechter nog over wil praten.
Wat zijn grieven in hoger beroep?
Grieven zijn alle gronden die appellant aanvoert ten betoge dat de bestreden uitspraak behoort te worden vernietigd, ook zonder dat zij door appellant (expliciet) als (genummerde) grief worden aangeduid. Daarbij kan van belang zijn hoe de wederpartij de processtukken van appellant heeft begrepen.