Inhoudsopgave
Wat kost renting?
Bij renting huurt je bedrijf een bedrijfswagen van de leasingmaatschappij met een vooraf gedefiniëerde looptijd, aantal kilometers en prijs. De leasingmaatschappij is in dit geval zowel de juridische als economische eigenaar, wat betekent dat de verhuurder (= de leasingmaatschappij) eigenaar blijft van de wagen.
Wat is restwaarde bij leasing?
Bij leasing heb je de mogelijkheid om een restwaarde te bepalen die je ‘doorschuift’ naar het einde van de contractperiode. Dit is een raming van de waarde die de wagen op dat moment nog zal hebben. Stel dat je een wagen van € 20.000 leaset over 5 jaar, dan kan je bv. 20% van de aankoopprijs als restwaarde behouden.
Wat is een aankoopoptie bij leasing?
De klant heeft op het einde van zijn contract (meestal 48 of 60 maanden) een aankoopoptie, wat dus betekent dat hij de keuze (niet de verplichting) heeft om de vooraf bepaalde restwaarde te betalen om definitief eigenaar te worden van de auto.
Wat is het verschil tussen financiele Leasing en renting?
Financiële leasing en renting verschillen op twee cruciale vlakken van elkaar: de aankoopoptie en de boekhoudkundige verwerking. De aankoopoptie mag bij financiële leasing niet hoger zijn dan 15%, terwijl dit bij renting of operationele leasing minimum 16% moet bedragen.
Wat is het voordeel van renting?
Het fiscale voordeel van renting zit vooral in het feit dat de auto sneller in kosten komt dan bij een aankoop of financiële leasing. Op financieel vlak doet u een voordeel omdat er geen schulden geboekt moeten worden op de balans, wat positief is voor de solvabiliteit en dus de kredietwaardigheid van uw vennootschap.
Wat is financiële huur?
Met een Financiële Renting 1 brengt u het maandelijks bedrag onder bij de algemene kosten als bedrijfslast. Met een vooraf vastgelegde aankoopoptie tussen 16 en 20% van de catalogusprijs beslist u zelf op het einde van het contract of u het voertuig wilt overnemen.
Wat is inbegrepen in leasing?
Leasing wil zeggen dat u een auto ‘huurt’ van een leasing maatschappij. Zij blijven de eigenaar van de auto terwijl u maandelijks een vast bedrag betaalt voor zowel het gebruik van de auto als sommige extra kosten. Een brandstofkaart is ook vaak inbegrepen in uw leasing budget.
Wat houd leasing in?
Leasing is een financieringsvorm die je gebruikt voor bedrijfsmiddelen. Denk aan bedrijfsauto’s, machines, computers of kopieerapparaten. De leasemaatschappij financiert het bedrijfsmiddel en jij betaalt een maandelijks bedrag voor het gebruik. Lees hier hoe lease werkt.
Hoe werkt Financial renting?
In het geval van renting krijgt de klant een huurcontract met vooraf gedefiniëerde looptijd, aantal kilometers en prijs. In tegenstelling tot de klassieke “leasing”, wordt hier geen onderscheid gemaakt tussen juridisch & fiscale eigendom. De verhuurder, dus de leasingmaatschappij, blijft eigenaar van de wagen.
Wat valt er onder private lease?
Met private lease rij je als particulier een nieuwe auto tegen een vast maandbedrag zonder dat deze van jou is. Behalve de brandstof zijn alle kosten die je aan een auto kunt hebben inbegrepen.
Welke leasing?
Welke soorten leasing bestaan er? Na afloop van de leasing beschikt de leasingnemer dan ook over een aankoopoptie. Naast deze opdeling tussen financiële en operationele leasing, bestaan nog een aantal leasevarianten, zoals sale and lease back en vendor leasing.
Wat zit er in het pakket van een lease?
Het maandbedrag is inclusief de kosten voor:
- Reparatie en onderhoud.
- Allriskverzekering.
- Motorrijtuigbelasting (wegenbelasting)
- Onderhoud, bandenvervanging, schadeherstel en glasreparatie.
- Afleveringskosten en verwijderingsbijdrage.
- Afschrijvingskosten.
- Pechhulp.