Wat moet er in de inleiding van een onderzoek?

Wat moet er in de inleiding van een onderzoek?

In de inleiding van je scriptie introduceer je jouw onderwerp en beschrijf je de aanleiding, doelstelling, probleemstelling en deelvragen (/hypotheses) van jouw onderzoek. Een goede aanleiding maakt helder wat je wil gaan onderzoeken en welke relevante aspecten hierbij een rol spelen.

Hoe introduceer je de hoofdvraag?

Wat hoort er in je inleiding? De inleiding is de basis van je onderzoek en daarmee het belangrijkste hoofdstuk van je scriptie. Hier introduceer je je onderwerp en laat je je lezer in logische denkstappen zien waarom de onderzoeksvraag die jij gaat beantwoorden relevant is.

Hoe begin je aan een paper?

Een inleiding is gestructureerd volgens het trechterprincipe. Je schetst eerst de bredere context – de achtergrond waartegen je paper zich afspeelt – en presenteert aan het eind de structuur van jouw specifieke paper over het onderwerp. Je eindigt dus ‘smal’. Je begint nooit uit het niets met je onderzoeksvraag.

Hoe maak je een verslag van een onderzoek?

In de inleiding:

  1. kondig je het onderwerp/fenomeen dat je gaat onderzoeken aan.
  2. vat je samen wat er al bekend is uit eerdere studies ‘stand van zaken van het onderzoek’ en presenteer je je eigen onderzoek als een onmisbare aanvulling door het ‘gat’ in kennis aan te geven (theoretisch kader)

Wat zet je in de inleiding van een werkstuk?

De inleiding van een werkstuk, scriptie of ander schrijven is het onderdeel waarin je uiteenzet hoe het werkstuk of de scriptie is opgebouwd. Je doet dit door een probleemstelling te poneren die je hebt onderzocht. De lezer zal eerst jouw werkstuk of scriptie moeten lezen om het antwoord te ontdekken.

Hoe begin je deelvragen?

Volgorde deelvragen De deelvragen staan vaak in een logische volgorde. Door de eerste deelvraag te beantwoorden kun je aan de slag met de tweede deelvraag. Je begint altijd met de beschrijvende en vergelijkende vragen.

Hoe start je een deelvraag?

Zo formuleer je een goede deelvraag

  1. uit één vraag bestaan;
  2. minder complex zijn dan de hoofdvraag;
  3. ondersteunend zijn aan de hoofdvraag;
  4. in logische volgorde staan;
  5. beginnen met beschrijvende of vergelijkende vragen.

Hoe begin je een inleiding van een verslag voorbeeld?

De inleiding moet de volgende onderdelen bevatten:

  • korte beschrijving van het onderwerp.
  • motivatie; waarom is dit onderzoek van belang.
  • achtergrondsinformatie (eventueel eerder verricht werk met verwijzingen)
  • kort overzicht van wat er in dit verslag beschreven gaat worden.

Hoe begin je een inleiding van een essay?

Inleiding. De inleiding moet de lezer nieuwsgierig maken naar de inhoud van het essay. Het is een goed idee om een (persoonlijke) anekdote te gebruiken, in te gaan op een actueel nieuwsbericht of enkele rake vragen te stellen. Benoem de achtergrond en de aanleiding voor het onderwerp.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven