Wat moet er in ieder geval in een ontruimingsprocedure staan?

Wat moet er in ieder geval in een ontruimingsprocedure staan?

Belangrijke gegevens over het gebouw, de organisatie en aanwezige installaties. Denk hierbij aan de aanwezigheid van personen, vluchtroutes en de manier waarop BHV georganiseerd is. Hoe een ontruiming plaats dient te vinden.

Wat is een vluchtplan?

De naam zegt het al: een vluchtplan is een plan dat u helpt zo snel en veilig mogelijk te vluchten uit uw huis. Dankzij dit plan weet u wat u moet doen in geval van brand. Alleen voor gebouwen groter dan 500 m2 en/of meer dan 1 bouwlaag is een vluchtplan verplicht.

Wat moet je doen bij een ontruiming?

Wat te doen tijdens een ontruiming?

  1. blijf kalm, pak je spullen en verlaat het gebouw;
  2. neem de dichtstbijzijnde vluchtroute vanaf je studieplek naar de nooduitgang.
  3. ga na het verlaten van het gebouw direct naar de verzamelplaats en blijf niet voor de nooduitgang van het gebouw staan.

Is een ontruimingsplan wettelijk verplicht?

De NEN 8112 geeft aanwijzingen voor het opstellen van ontruimingsplannen in gebouwen. Kortom, een ontruimingsplan is dus verplicht als het gebouw waar de organisatie in zit voorzien is van een brandmeldinstallatie. Deze installatie is weer verplicht op basis van gebruiksfunctie, omvang en hoogte van het gebouw.

Hoe ontruim je als BHV er?

In eerste instantie zal bij een calamiteit beginnen met een horizontale ontruiming, of te wel de vleugel of etage waar het incident plaatsvindt. Als BHV’er ontruim je het gedeelte van het gebouw door de mensen naar het volgende brandcompartiment te brengen, dat minimaal 30 minuten brand- en rookwerend is.

Hoe gaat een medewerker naar buiten bij een ontruiming?

– Bij ontruiming moet iedereen het gebouw via de voor hem geldende vluchtroute verlaten. – Bij ontruiming geeft de BHV-er aanwijzingen aan de medewerkers om de vluchtroutes te volgen. – De BHV-er moet de vluchtroutes kennen (van zijn afdeling/etage), zodat deze de aanwezigen altijd een veilig vluchtroute kan aanwijzen.

Waar zorgt een BHV er voor tijdens een ontruiming?

Een BHV’er heeft de taak: het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in de onderneming. Bij noodsituaties kan er gedacht worden aan brand, explosie of instortingsgevaar.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven