Wat moet je doen als iemand gek wordt?

Wat moet je doen als iemand gek wordt?

Bel direct de huisarts van uw naaste, de huisartsenpost of de crisisdienst van de GGZ:

  1. bij gevaar voor de persoon zelf. Bijvoorbeeld als iemand zichzelf verwaarloost of beschadigt.
  2. bij gevaar voor anderen. Bijvoorbeeld als iemand agressief is tegen anderen. Of als de kinderen worden verwaarloosd.

Wat kan je doen tegen mentale problemen?

Met psychische problemen kunt u online hulp zoeken. U kunt ook terecht bij uw huisarts of bedrijfsarts als u er zelf niet uit komt. De huisarts of bedrijfsarts helpt u zelf of verwijst u door naar hulpverleners binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Hoe werkt de jeugd GGZ?

De basis jeugd-ggz biedt hulp aan kinderen en jongeren met relatief milde of enkelvoudige psychische klachten. De hulp vindt zo dichtbij huis als mogelijk plaats en beslaat het grootste deel van het aantal jeugdigen in de jeugdhulp. De diagnostiek- en behandeltrajecten zijn relatief kort en doelgericht.

Wat zeg je tegen iemand die naar een psycholoog gaat?

Luister naar je naaste. Laat weten dat je er voor hem of haar bent. Toon begrip en kom niet meteen met adviezen. Probeer je naaste er niet van te overtuigen dat zijn of haar klacht overdreven is.

Hoe haal je iemand over om naar een psycholoog te gaan?

Hoe overtuig je iemand om hulp te zoeken?

  1. Luister naar de redenen dat iemand geen hulp wil. Misschien heeft de ander wel gelijk.
  2. Neem iemands gevoelens en angsten serieus (gevoelens en angsten zijn altijd echt).
  3. Gebruik ik-boodschappen. Vertel wat het met jou doet, dat de ander geen hulp zoekt. (

Wat als iemand geen hulp wilt?

Maak je je heel veel zorgen en zoekt iemand zelf geen hulp, dan kun je bellen naar zijn of haar huisarts (of de huisartsenpost). Doe dit ook als je denkt dat er een gevaarlijke situatie kan ontstaan.

Waarom heb ik psychische problemen?

Er zijn verschillende oorzaken van psychische aandoeningen. Wat je hebt meegemaakt kan veel invloed hebben. Maar ook hoe (on)gezond je leeft. Heftige gebeurtenissen, armoede, infectieziektes, drugsgebruik en alcohol kunnen mensen die er aanleg voor hebben, een duw geven in de richting van een psychische aandoening.

Heeft mijn kind een psychische stoornis?

Als u merkt dat uw kind psychische klachten heeft, is het goed om daar over te praten. Toon begrip voor uw kind. De huisarts of een andere hulpverlener kan samen met u en uw kind bekijken of er hulp nodig is. Neem direct contact op als uw kind een gevaar is voor zichzelf of anderen.

Wat valt er onder de jeugdzorg?

Jeugdzorg is wat het woord zegt: zorg voor de jeugd. Zorgen dat jeugdigen veilig kunnen opgroeien. Jeugdzorgorganisaties helpen kinderen, jongeren en hun ouders daarbij. Dat kan op veel manieren: thuis of in een instelling, kort of lang, individueel of als gezin.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven