Inhoudsopgave
Wat moet je in huis hebben aan medicijnen voor een baby?
Inhoud medicijnkast
- Thermometer (oor, neus,)
- Paracetamol.
- Andere pijnstilling, eventueel (lees gebruiksaanwijzing of vraag je huisarts)
- Neusspray (voor kleine kinderen zoutoplossing, die spray met xylometazoline mag pas vanaf 6 jaar worden gebruikt)
- Hoestdrank.
- Keelpastilles.
Waar kan ik een medicijnkastje kopen?
Medicijnkastjes koop je online bij Blokker.
Wat moet er in de Apotheekkast?
Uw apotheekkastje thuis
- Pleisters. Pleisters in huis hebben, kan handig zijn bij wonden die bloeden of om te vermijden dat er vuil in de wonden terecht komt.
- Ontsmettingsmiddel. Gebruik geen ‘roodsel’ of Eosine om een wonde te ontsmetten.
- Pijnstillers.
- Een middel tegen diarree.
Hoe vaak mag een baby een zetpil?
Dosering paracetamol zetpil baby Hoeveel paracetamol je baby in een zetpil mag krijgen, hangt af van zijn leeftijd en zijn gewicht. Meestal mogen kinderen van 3 maanden tot 18 jaar 10-15 mg per kilogram lichaamsgewicht per keer. Tussen een volgende zetpil moet minstens 6 uur zitten.
Hoe werkt de Medicijnkluis?
Hoe werkt de medicijnkluis? Zodra wij uw recept hebben verwerkt, plaatsen wij uw medicijnen in de medicijnkluis. U ontvangt vervolgens een e-mail of SMS met een afhaalcode. Deze code is veilig en uniek en wordt alleen aan u verstrekt.
Hoe kom ik aan een medicatieoverzicht?
U kunt een actueel medicatieoverzicht gratis bij uw apotheek krijgen. De apotheker of een van de assistenten neemt graag de tijd om het overzicht van uw medicijnen met u door te nemen. Het is belangrijk goed te kijken naar de volledigheid en hoe u de medicijnen gebruikt.
Waar kan ik zien welke medicatie Ik gebruik?
Bij uw eigen apotheek kunt u gratis een actueel medicatieoverzicht opvragen. Dit doet u bij voorkeur kort voor uw ziekenhuisbezoek. De apotheek neemt het medicatieoverzicht met u door op juistheid en volledigheid. Gebruikt u medicijnen die niet op het medicatieoverzicht staan, geef dit dan door aan de apotheek.