Wat moet je melden bij de Arbeidsinspectie?

Wat moet je melden bij de Arbeidsinspectie?

U bent verplicht een arbeidsongeval te melden wanneer er sprake is van een dodelijke afloop, een ziekenhuisopname, of blijvend letsel. Ook wanneer dit pas later blijkt. U meldt niet alleen voor uw eigen medewerkers, maar voor iedereen die onder uw gezag werkt. Dus ook bijvoorbeeld uitzendkrachten.

Wat is een Mensdag?

mandag – Zelfstandignaamwoord 1. (bedrijfskunde) hoeveelheid werk die één persoon op één werkdag kan verzetten, eenheid om de omvang van werkzaamheden in uit te drukken ♢ De kosten per mandag zijn te hoog geworden.

Waar staat SZW voor?

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt aan eerlijk, gezond en veilig werk en aan bestaanszekerheid voor mensen met en zonder betaalde baan. De Inspectie richt zich bijvoorbeeld op: Werknemers die minder betaald krijgen dan het minimumloon.

Wat moet er in een ongevallenregistratie staan?

In het register moeten alle ongevallen worden opgenomen die ziekteverzuim tot gevolg hebben….Wat staat er in een ongevallenregister?

  • De datum van het ongeval.
  • De locatie van het ongeval.
  • Het soort ongeval: bijvoorbeeld een dodelijk ongeval.
  • De functie van de persoon of personen die slachtoffer zijn geworden.

Wat moet je doen bij een arbeidsongeval?

Wat te doen?

  1. Meld onmiddellijk het ongeval aan je werkgever, die dit zal doorgeven aan zijn arbeidsongevallenverzekeraar.
  2. Geef het ongeval aan bij je regionaal CM-ziekenfonds indien je verwondingen hebt. Lees meer.
  3. Dien een aangifte van arbeidsongeschiktheid in als je niet kunt werken. Lees meer.

Wat is de taak van de Arbeidsinspectie?

De Inspectie SZW controleert of werkgevers en werknemers zich houden aan de verschillende wetten, besluiten en regelingen op het terrein van arbeid. Verder spoort de Inspectie fraude, uitbuiting en georganiseerde criminaliteit binnen de keten van werk en inkomen op.

Waarom Arbeidsinspectie?

De arbeidsinspectie moet zorgen voor de naleving van de toepassing van wettelijke bepalingen over de arbeidsvoorwaarden en de bescherming van werknemers bij de uitoefening van hun beroep, informatie en technische adviezen verstrekken aan werkgevers en werknemers opdat ze die bepalingen kunnen uitvoeren maar ook …

Wat staat er in een ongevallenregistratie BHV?

een omschrijving van de plek waar het ongeval is gebeurd. de toedracht van het ongeval. de machines, gereedschappen, apparaten en materieel waar het slachtoffer op dat moment mee werkte. de fysieke gevolgen van het ongeval.

Wat wordt verstaan onder een bedrijfsongeval?

Een bedrijfsongeval of een arbeidsongeval is een ongeluk tijdens het werk waardoor de werknemer verwondingen heeft of zelfs overlijdt. De werknemer glijdt bijvoorbeeld uit over een gladde vloer of zijn hand raakt bekneld in een machine.

Wat te doen bij arbeidsongeval Belgie?

Meld ieder ongeval onmiddellijk aan je werkgever Die heeft daarop 8 dagen de tijd om een ongeval aan te geven aan zijn verzekeraar. Opgelet: de verzekeraar, niet de werkgever, beslist of het ongeval een arbeidsongeval is. Als de werkgever de aangifte niet tijdig doorgaf, kan het ACV je helpen bij de aangifte.

Wat gebeurt er bij een arbeidsongeval?

Als arbeidsongeval wordt beschouwd elk ongeval dat een werknemer tijdens en door het feit van de uitvoering van de arbeidsovereenkomst overkomt, en dat een letsel veroorzaakt. het bestaan van een letsel (hoeft niet noodzakelijk tot arbeidsongeschiktheid te leiden; er dienen minstens medische kosten te zijn gemaakt);

Hoe inspecteert de Arbeidsinspectie?

De Arbeidsinspectie, tegenwoordig Inspectie SZW, kijkt toe op naleving van de Arbowet. Met andere woorden: de inspecteurs controleren of werknemers, maar vooral werkgevers, zich houden aan de wettelijke regels voor het welzijn op de werkvloer. Een tweede taak van de inspecteurs is het controleren op werkvergunningen.

U bent verplicht een arbeidsongeval te melden wanneer er sprake is van een dodelijke afloop, een ziekenhuisopname, of blijvend letsel. Ook wanneer dit pas later blijkt. U meldt niet alleen voor uw eigen medewerkers, maar voor iedereen die onder uw gezag werkt.

Wat te doen bij bedrijfsongeval werkgever?

Je meldt een ongeval altijd bij je leidinggevende of werkgever. En die moet een ernstig ongeval (dodelijke afloop, of blijvend letsel of ziekenhuisopname) altijd melden bij de Inspectie SZW (voorheen arbeidsinspectie). En je werkgever moet ook een lijst bijhouden van alle bedrijfsongevallen.

Wie kan een boete opleggen?

Zowel de overheid als organisaties zoals bibliotheken kunnen boetes opleggen. Het begrip bekeuring wordt soms als synoniem beschouwd van boete, maar in de strikte zin is dit slechts het transactievoorstel die men krijgt bij een kleine overtreding.

Waar staat de afkorting SZW voor?

SZW is volop in beweging en ontwikkeling.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven