Inhoudsopgave
Wat staat er in boek 7 Burgerlijk Wetboek?
De arbeidsovereenkomst is de overeenkomst waarbij de ene partij, de werknemer, zich verbindt in dienst van de andere partij, de werkgever, tegen loon gedurende zekere tijd arbeid te verrichten.
Waar in het Burgerlijk Wetboek is het appartementsrecht geregeld?
AFDELING 1: ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 106: Splitsing in appartementsrechten: 1. Een eigenaar, erfpachter of opstaller is bevoegd zijn recht op een gebouw met toebehoren en op de daarbij behorende grond met toebehoren te splitsen in appartementsrechten.
Waar staat de Wet AVV?
Algemeen verbindend voorschrift (afgekort avv) is een term uit het Nederlandse recht. Een algemeen verbindend voorschrift bevat algemeen verbindende rechtsnormen oftewel rechtsregels. In het recht wordt een algemeen verbindend voorschrift ook wel aangeduid als een wet in materiële zin.
Wat staat er in het burgerlijk wetboek?
Het Burgerlijk Wetboek is een verzamelingen van wetboeken die regels bevatten over de verschillende (rechts)verhoudingen tussen personen. Het bestaat uit negen boeken. Boek 1 BW bevat het Personen- en familierecht geregeld. In Boek 4 BW vind je de regels voor het Erfrecht.
Welke soorten wetboeken zijn er?
Burgerlijk Wetboek (Nederland) Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering. Wetboek van Koophandel (Nederland)
Hoe verwijzen naar wetsartikelen?
Voor het verwijzen naar een wetsartikel volgens de APA-stijl raden wij je het volgende aan:
- Zoek op wetten.overheid.nl de wet op. Alle wetten zijn daar gepubliceerd.
- Ga op zoek naar de citeertitel van de wet.
- Zoek datum van de inwerkingtreding van de wet.
- Noteer de datum waarop je de wet hebt geraadpleegd.
Wat is de Appartementsclausule?
De appartementenclausule is een clausule (artikel / bepaling) in de polis waarin staat dat als er schade ontstaat door de schuld van één appartementseigenaar, de verzekeraar toch de schade vergoedt. Zelfs als dit normaalgesproken een reden zou zijn om helemaal niets uit te keren.
Wie is eigenaar grond appartement?
Appartementsrecht. Wie een woning koopt, koopt eigenlijk de grond onder de woning. De wet zegt dat de eigenaar van de grond ook eigenaar wordt van de woning die daarop staat. Dit heet natrekking.
Is een APV altijd een AVV?
Algemeen verbindend voorschrift Een voorbeeld van een algemeen verbindend voorschrift is een APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van een gemeente waarin bijvoorbeeld vaststaat op welke plekken je betaald moet parkeren.
Welke wetgevers maken algemeen verbindende voorschriften?
De regering en de Staten-Generaal vormen daarom de formele wetgever. Een wet in materiële zin is een besluit van een daartoe bevoegd orgaan dat algemeen verbindende voorschriften bevat. Alle besluiten van regering en Staten-Generaal via de grondwettelijke procedure zijn wetten in formele zin.