Wat staat er in de vooraf ingevulde aangifte?

Wat staat er in de vooraf ingevulde aangifte?

Als u met de computer of tablet aangifte doet, ziet u dat veel gegevens in het aangifteformulier al zijn ingevuld. Het gaat bijvoorbeeld om uw loon, de WOZ-waarde van uw huis, hypotheekgegevens, banksaldi, spaargeld en pensioeninkomsten.

Waarom is mijn aangifte niet vooraf ingevuld?

De Belastingdienst waarschuwt dat de vooraf ingevulde aangifte je niet ontslaat van de plicht juist aangifte te doen. Net zo min als je belastingconsulent of boekhouder verantwoordelijk is voor fouten in de aangifte, is ook de fiscus dat niet. Dat ben je namelijk zelf.

Waar kan ik zien of ik belastingaangifte hebt gedaan?

Ik heb aangifte gedaan in Mijn Belastingdienst U kunt zelf nakijken of uw aangifte binnen is in Mijn Belastingdienst(opent nieuw venster). Als wij uw aangifte hebben ontvangen, dan staat dat onder ‘Inkomstenbelasting’ bij ‘Belastingjaar 2020’.

Kan je belastingaangifte opnieuw doen?

Ook als u de belastingaangifte al hebt verstuurd, kunt u iets aanpassen, een fout verbeteren of gegevens aanvullen. Zelfs als u al een definitieve aanslag hebt ontvangen. Uw aangifte wijzigen kan tot 5 jaar na het jaar waarover de aanslag gaat.

Wat is een via machtiging?

De VIA machtiging is kort gezegd een machtiging waarmee wij gebruik kunnen maken van uw voor ingevulde aangifte voor de inkomstenbelasting. Hierin staan verschillende gegevens die wij nodig hebben bij het opstellen van uw aangifte inkomstenbelasting.

Wat is een via activatiecode?

Met de activeringscode op het formulier kan uw intermediair de machtigingsregistratie actief maken. Hij kan dan de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte gebruiken. Bent u niet akkoord? Dan hoeft u niets te doen.

Hoe lang duurt belastingaangifte invullen?

Hoeveel jaar terug kan ik nog aangifte inkomstenbelasting doen?

Jaar Uw aangifte moet uiterlijk bij ons binnen zijn op:
2019 31 december 2024
2018 31 december 2023
2017 31 december 2022
2016 31 december 2021

Hoe vul je je belastingaangifte in?

Online aangifte doen in 4 stappen

  1. Stap 1: Voorbereiden. Pak de juiste gegevens en documenten erbij.
  2. Stap 2: De aangifte openen. Log in op Mijn Belastingdienst.
  3. Stap 3: Controleren. Vergelijk de gegevens die wij voor u hebben ingevuld met de gegevens op uw eigen papieren.
  4. Stap 4: Ondertekenen.

Hoe kan ik zien of de Belastingdienst mijn aangifte heeft ontvangen?

Kijk dan in Mijn Belastingdienst of wij uw aangifte hebben ontvangen. Als dat zo is, ziet u dat staan onder ‘Inkomstenbelasting’ bij het betreffende ‘Belastingjaar’. Hebben wij uw aangifte niet ontvangen, dan ziet u daar dat uw aangifte nog niet ondertekend of verstuurd is.

Wat is een aanslag van de Belastingdienst?

Op een aanslag staat hoeveel belasting u terugkrijgt of moet betalen. U krijgt geld terug als u in de loop van het jaar te veel belasting betaalde. Betaalde u te weinig belasting, dan moet u een bedrag betalen.

Hoelang kun je belasting terugvragen?

U kunt tot 5 jaar na afloop van een jaar aangifte doen, en zo belasting terugvragen.

Hoeveel jaar terug aangifte corrigeren?

Hebt u geen bericht gehad dat u aangifte moet doen voor de inkomstenbelasting? Dan kunt u dat tot 5 jaar terug doen. In 2021 kunt u dus nog aangifte doen over 2016.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven