Inhoudsopgave
Wat staat in een verslag?
De titelpagina, inhoudsopgave, inleiding, resultaten, conclusie en discussie, samenvatting, evaluatie en de bronvermelding vormen de verplichte onderdelen van een verslag. Een verslag wordt altijd gemaakt met behulp van een tekstverwerker.
Hoe schrijf je een hypothese natuurkunde?
Heel belangrijk is de vraag die je met het experiment hoopt te beantwoorden en je hypothese. De hypothese is de verwachting die je vantevoren had toen je aan je experiment begon. Als je met je experiment bv de zwaartekrachtsversnelling (g) bepaald hebt is je hypothese dus dat je op 9,81 m/s2 zult uitkomen.
Hoe sluit ik een verslag af?
Artikel of blog afronden? Zo doe je dat
- Maak het verhaal rond. Kom aan het einde van je tekst terug op iets wat je eerder beschreef.
- Eindig met een vraag die de lezer aan het denken zet.
- Sluit af met een citaat.
- Schrijf een open einde.
- Eindig met een levensles.
- Roep op tot actie.
- Eindig met een uitsmijter.
Wat is de samenvatting van een verslag?
In de samenvatting vertel je in het kort waar het verslag over gaat. Daar staan alleen maar feiten en beweringen in, die ook in het verslag te vinden zijn. In principe past het hele verhaal op één A4-tje en het moet los van je verslag te lezen zijn. De samenvatting schrijf je pas als je hele verslag klaar is (eerder kan dat niet). 11. Evaluatie
Wat is de titel van je verslag?
Bij een verslag begin je met de voorkant. Hierop staat de titel van je verslag, je naam en een leuk plaatje dat bij de inhoud van het verslag past.
Is verslag gemaakt met tekstverwerker?
Een verslag wordt altijd gemaakt met behulp van een tekstverwerker. Eigenlijk zet je je ervaringen bij het maken van dit verslag op een rijtje: wat ging er goed, wat ging er fout, hoe doe ik het de volgende keer beter of anders en wat heb ik er van geleerd. verslag: regels en richtlijnen