Inhoudsopgave
Wat te doen bij verstopte neus door allergie?
Uw huisarts kan een neusspray (of tabletten) voorschrijven met medicijnen tegen allergie: antihistaminica.
- De neusspray werkt binnen een kwartier, de tabletten binnen enkele uren.
- U hoeft antihistaminica niet iedere dag te gebruiken.
- De tabletten helpen meestal ook tegen branderige en jeukende ogen.
Wat te doen tegen ontstoken neusholte?
Het druppelen of sprayen van zout water in de neus kan de klachten verminderen. De zoutoplossing kunt u kant-en-klaar (als druppels of spray) kopen bij de drogist of apotheek. Dat is wel zo gemakkelijk en u heeft er meteen een druppelaar (pipet) of spraydop bij.
Wat helpt tegen gezwollen neusslijmvlies?
Neusspray met een ontstekingsremmer: bijvoorbeeld fluticason, budesonide, mometason
- Ontstekingsremmers verminderen de overgevoeligheid van het slijmvlies, de zwelling van het slijmvlies en de vorming van slijm.
- Het medicijn werkt pas na een paar dagen.
- Gebruik de neusspray minstens 4 weken lang elke dag.
Welke neusspray tegen hooikoorts?
Neusspray op basis van corticosteroïden is een van de meest gebruikte types bij hooikoorts en andere allergieën, en met reden. Ze gaan ontstekingsremmend te werk, verminderen de overgevoeligheidsreacties van je lichaam op de pollen en zijn erg doeltreffend wanneer je langdurig last hebt van hooikoorts.
Wat kan je doen tegen jeuk in je neus?
Ze smeert vaseline op haar neus of houdt een koud washandje tegen de jeukende plek. “Symptoombestrijding”, oordeelt Njoo. Hij zegt dat veel mensen baat hebben bij een zalf als nasumel, op basis van honing. “Die verzacht de huid en werkt ontstekingsremmend.” Het middel is vrij verkrijgbaar bij de drogist.
Wat te doen als neusspray niet meer helpt?
Mensen die van hun verslaving af willen komen, kunnen dat volgens de artsen het best doen door het flesje neusspray aan te vullen met zout water zodra het halfleeg is. Zout water helpt namelijk ook goed om lucht te geven.
Welk middel tegen hooikoorts?
Voorbeelden zijn acrivastine, cetirizine, clemastine, desloratadine, ebastine, fexofenadine, ketotifen, levocetirizine, loratadine en mizolastine. Anti-allergiemedicijnen, ofwel antihistaminica, blokkeren de werking van histamine, een stof die bij een allergische reactie in het lichaam vrijkomt.