Wat valt onder niet-gecontracteerde zorgverleners?

Wat valt onder niet-gecontracteerde zorgverleners?

Zorgverleners sluiten vaak contracten met zorgverzekeraars. Hierin worden allerlei afspraken gemaakt, bijvoorbeeld over de vergoeding van zorg en prijzen van behandelingen. Om die reden besluiten zij geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. Zij leveren dan niet-gecontracteerde zorg.

Wat is een gecontracteerde zorgverlener?

Er is sprake van gecontracteerde zorg als de zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt met een zorgverlener of zorginstelling. Als je een natura-basisverzekering afsluit bij een zorgverzekeraar moet je gebruikmaken van gecontracteerde zorg.

Wat wordt er gedekt door de basisverzekering?

De basisverzekering is onderdeel van de Zorgverzekeringswet (Zvw). De basisverzekering dekt vooral curatieve zorg. Dat is zorg gericht op de genezing en behandeling van acute en chronische lichamelijke aandoeningen. Ook dekt de basisverzekering geestelijke gezondheidszorg.

Wat is het verschil tussen een zorgverlener en een zorgaanbieder?

Zorgverlener én zorgaanbieder De wet definieert de zorgaanbieder als een instelling dan wel een solistisch werkende zorgverlener en definieert de zorgverlener als een natuurlijke persoon die beroepsmatig zorg verleent.

Welke zorg wordt niet vergoed?

Bij sommige problemen krijgt u geen vergoeding problemen op het werk, zoals burn-out of overspannenheid. relatieproblemen. een ouder-kind-relatieprobleem, mishandeling, rouwreactie, studieprobleem, identiteitsprobleem, acculturatieprobleem, religieus probleem of levensfaseprobleem. aanpassingsstoornissen.

Hoe wordt je een gecontracteerde zorgaanbieder?

Contractering nieuwe zorgaanbieders

  • U hebt een WTZi-toelating (toelating volgens de Wet Toelating Zorginstellingen) nodig.
  • U moet ingeschreven staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
  • Wij willen dat u bij de start van de zorgverlening voldoet aan een aantal (kwaliteits)eisen.

Wat is het eigen risico in 2022?

Het eigen risico is een drempelbedrag dat verzekerden vanaf 18 jaar moeten betalen zodra ze zorgkosten maken die vallen onder de basisverzekering. De overheid bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijk verplichte eigen risico. In 2021 en 2022 is dit 385 euro per verzekerde.

Wat wordt bedoeld met zorgaanbieder?

Zorgaanbieder is de term waarmee een grote diversiteit aan leveranciers van allerhande soorten zorg wordt bedoeld.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven