Inhoudsopgave
- 1 Wat voor sproeistraal moet je zoveel mogelijk gebruiken als je een brand benadert met een brandslang?
- 2 Hoe ver spuit een brandslang?
- 3 Wat is het belangrijkste dat een Bhver moet weten over een brand voordat hij gaat blussen?
- 4 Hoe blus je met een brandslanghaspel zet de stappen op de juiste volgorde?
- 5 Hoeveel meter is een brandweerslang?
- 6 Wat wordt verstaan onder een klasse C brand?
Wat voor sproeistraal moet je zoveel mogelijk gebruiken als je een brand benadert met een brandslang?
Een straalpijp van een brandslanghaspel is variabel in te stellen. Van een sproeistraal tot gebonden straal. Bij het gebruik van de gebonden straal moet men er rekening mee houden dat de straal zeer krachtig kan zijn en een grote afstand kan overbruggen. Hierbij bestaat de kans dat we vuur verspreiden.
Hoeveel water komt er uit een brandslang?
Ze hebben een slang van maximaal 30 meter. Ze hebben een waterdruk (statische druk) van tenminste 100 kPa. Ze hebben een wateropbrengst (capaciteit) van ten minste 1,3 kubieke meter per uur (m3/h).
Hoe ver spuit een brandslang?
Een brandslanghaspel zijn twee rode schijven waartussen een slang is opgerold. Deze slang heeft een maximale lengte van 30 meter en is aangesloten op de drinkwatervoorziening.
Wat komt er uit een brandslang?
Uitvoering. De brandslang op een haspel bestaat uit een slang met een relatief dikke wand van rubber, kunststof met vaak vezelachtige materialen voor versteviging. De slang is op een haspel gerold en is permanent aangesloten op het waterleidingnet.
Wat is het belangrijkste dat een Bhver moet weten over een brand voordat hij gaat blussen?
Een BHV’er moet beginnende brandjes kunnen blussen en kunnen beoordelen wanneer de brandweer in actie moet komen. Op het moment dat u wordt gealarmeerd omdat er een brandmelding is, moet u proberen kalm te blijven om op de goede manier te kunnen handelen. Hierdoor kan de schade en eventueel letsel worden beperkt.
Wat moet een BHV er altijd doen in geval van een brand in een elektriciteitskast?
Wat te doen bij brand als gevolg van een elektriciteitsstoring?
- Raak niet in paniek en blijf kalm.
- Breng jezelf en eventuele overige gezinsleden of huisdieren in veiligheid.
- Sluit deuren en ramen achter je.
- Blijf laag bij de grond.
- Gebruik nooit de lift.
- Bel direct 1-1-2.
- Waarschuw eventuele buren.
Hoe blus je met een brandslanghaspel zet de stappen op de juiste volgorde?
Wanneer de slang helemaal is uitgerold, open je de spuitmond en begin je met blussen. Richt de waterstraal altijd direct op de brandhaard en niet op eventuele hoge vlammen. Brand doof je alleen door de bron te blussen.
Wat is de werking van een brandhaspel?
Werking: De brandslanghaspel kan door middel van een afsluiter geactiveerd worden waardoor de slang op druk komt. De slang moet vanaf het vaste punt aan de muur via de slanggeleider worden afgerold naar de brandhaard, vervolgens kan door middel van de straalpijp te openen de brand geblust worden.
Hoeveel meter is een brandweerslang?
Elke slang is 20 meter lang en heeft aan elk uiteinde een speciale ring, ook wel koppeling genoemd. Als je het aantal slangen in de brandweerauto vermenigvuldigd met de lengte van één slang dan kom je uit op 640 meter.
Hoe lang moet de slang van een slanghaspel zijn?
De slangen van de brandslanghaspels mogen niet langer dan 30 meter zijn. De brandslanghaspels dienen dusdanig gepositioneerd te zijn, dat de afstand tussen een brandslanghaspel en een punt in het gebruiksgebied maximaal de slanglengte is vermeerderd met 5 meter.
Wat wordt verstaan onder een klasse C brand?
Brandklasse C Dit is een brand van gassen zoals: propaan, LPG, aardgas. Het beste om een brandklasse C te blussen is om als eerste de gaskraan dicht te draaien anders is er kans op explosiegevaar.
Welke branden kunnen je blussen met een brandslanghaspel?
Voor vloeistoffen, metalen, vetten, olie, gassen en elektrische installaties worden andere blusmethoden aangeraden. Blussen met water kan bij die branden vaak zelfs gevaarlijk zijn. De blussende werking van een brandslanghaspel is uitstekend bij vaste stoffen, maar niet effectief bij andere soorten branden.