Wat vraag ik aan de dokter?

Wat vraag ik aan de dokter?

Hieronder staan belangrijke vragen vermeld….Vragen die u kunt stellen vóór het onderzoek

  • Wat houdt het onderzoek in?
  • Wat zijn de risico’s van het onderzoek?
  • Doet het onderzoek pijn?
  • Wat kan er uit het onderzoek komen?
  • Hoe voel ik me na afloop?
  • Zijn er ook andere onderzoeken mogelijk? Wat zijn daar de gevolgen van?

Waar kan ik medische vragen stellen?

Als je een vraag hebt over je gezondheid bel je gratis naar de Nationale-Nederlanden Gezondheidslijn: 026 353 53 12. Je krijgt een ervaren verpleegkundige aan de lijn aan wie je medisch advies kunt vragen. Weten de verpleegkundigen het antwoord niet? Dan overleggen ze met een arts.

Wat heb ik online dokter?

Wil je online doktersadvies? Dan chat je met één van de medisch deskundigen van App de Dokter, als het nodig is kan je videobellen met de huisarts. Je hebt binnen 1 uur antwoord. Handig als je op vakantie bent, een korte vraag hebt of twijfelt of je naar de dokter moet.

Hoe weet ik of ik naar de dokter moet?

Thuisarts.nl en Moetiknaardedokter? wijzen u samen de weg als u op zoek bent naar wetenschappelijk onderbouwde medische informatie. De app is gebaseerd op de Nederlandse Triage Standaard. Dit is een richtlijn die de huisarts helpt om te bepalen of een medisch probleem kan wachten of met spoed behandeld moet worden.

Wat doe je als huisarts?

De huisarts kan u informeren, onderzoeken en eventueel behandelen, bijvoorbeeld met medicijnen. De huisarts kan u ook doorverwijzen naar een specialist als dat nodig is. Eerste hulp en kleine ingrepen kan de huisarts zelf uitvoeren.

Wat doe je als dokter?

Je bent een arts of dokter als je een geneeskunde opleiding hebt afgerond. Als arts ben je bevoegd tot het beoefenen van geneeskunde. Je houdt je bezig met het bevorderen, verbeteren en herstellen van de menselijke gezondheid. Dit door je door middel van het bestuderen, diagnoses stellen en behandelen van zieke mensen.

Kan ik weer naar de huisarts?

Jazeker. Het is belangrijk dat u bij klachten of vragen over uw gezondheid contact op neemt met de huisarts. Huisartsen proberen zo veel mogelijk ‘normale’ huisartsenzorg te blijven leveren. Zij zullen dit nu vaker telefonisch of op afstand doen.

Hoe vaak moet je naar de dokter?

De Nederlander bezoekt de huisarts gemiddeld iets meer dan 4 maal per jaar. Als rekening wordt gehouden met de vergrijzing is het aantal personen dat minimaal één keer per jaar de huisarts bezoekt licht gedaald sinds 2002.

Hoe vaak moet ik naar de dokter?

– 78% van de ingeschreven patiënten had in 2019 contact met de huisartsenpraktijk. Dat komt overeen met voorgaande jaren. – Nederlanders hebben gemiddeld vijf keer per jaar contact met de huisartsenpraktijk. Dit zijn voornamelijk consulten met de huisarts (83%).

Wat doet een huisarts assistent?

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van en in overleg met de huisarts. Je voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts bij medische handelingen als dat nodig is én je houdt de administratie (zoals patiëntendossiers) bij en beantwoordt de telefoon.

Wat moet je doen om huisarts te worden?

Deze bestaat uit een bachelorfase van drie jaar en een masterfase van drie jaar waarin coschappen worden gelopen. Dit zijn stages waarin de kandidaat zelf patiënten ziet. Door het afleggen van het artsexamen is de titel basisarts verkregen en kan worden begonnen met de specialisatie tot huisarts die drie jaar duurt.

Wat houdt het beroep dokter in?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven